vrijdag 28 september 2012

Krap maandje

Het salaris van manlief staat al op de rekening. Het valt erg tegen, bijna 800 euro minder dan de maand ervoor. Toen hadden we dan ook een hele goede maand. Nu 400 euro minder dan gemiddeld denk ik zo. Aangezien er voor mij komende maand twee nachten weg gepland staan, één met vriendinnen en één met collega's ben ik bang dat ik op mijn spaargeld moet gaan interen.
Ik wil in ieder geval de hand de komende maand op de knip proberen te houden. Te eten dat wat we al in huis hebben en dan maar zien waar het schip strand. Moet nog advertenties op marktplaats gaan zetten. Kinderbijslag volgende week he? Eens kijken of we bij anderen het geld uit de zak kunnen kloppen. En of we het huis wat leger kunnen krijgen.
Ik ga ook bij de bank regelen dat de eerste 5000 euro wordt bijgestort op de spaarpolis van de hypotheek. Dat levert me direkt voordeel op en maakt het volgend jaar weer makkelijker om verder te sparen. Het andere laat ik toch nog even op de spaarrekening staan heb ik besloten.  Zag trouwens al wel dat we de BTW verhoging bij de Li.dl niet doorgevoerd krijgen. (Benieuwd of na een half jaar de prijzen nog even hoog zijn)

7 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Wat een fikse schommeling zeg, dat lijkt me ook niet prettig, als er zoveel tussen kan zitten. Is er wel altijd een basisbedrag waar je vanuit kunt gaan en waarvan de maandelijkse rekeningen te betalen zijn?

geldover zei

Manlief is vrachtwagenchauffeur, moet het qua salaris hebben van zijn overuren. Als je dan een week ziek bent of vakantie hebt dan klap je met salaris naar beneden, verder is het afhankelijk van het aantal nachten dat je weg bent. Dit ivm de vergoeding hiervoor. Manlief heeft magnetron aan boord, dus maakt de vergoeding nooit helemaal op. Ik denk dat we van de 40 uur en mijn salaris samen de vaste lasten kunnen betalen. Maar de boodschappen ed moeten van de overuren. Die er eigenlijk altijd wel zijn. Gemiddeld werkt man 60 tot 75 uur per week denk ik zo. Doel is daarom ook om de lasten naar beneden te werken en dan met name de hypotheek zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over een inkomensdaling. Hebben wel verzekeringen afgesloten om een terugval in inkomen op te vangen.

huis tjokvol zei

ja dit ken ik,volgende week krijgen we het llon weer binnen en ik ben ook bang dat het heel wat minder is,want ja daar zit dus 3 weken vakantie bij in,dus 3 weken niet gewerkt,dat is het nadeel van vakantie he,krijg je een maand later nog weer een dreun .

Anoniem zei

Als ik bovenstaande lees, vind ik het vreemd, dat je je vakantie niet krijgt doorbetaald???? Dat hebben wij nog nooit meegemaakt! Ook bij "Huis Tjokvol" wordt vakantie niet doorbetaald? Of zijn dat alleen je overwerkuren?
Je man moet wel een sterke en goede gezondheid hebben om dat vele werken vol te houden!
Succes met het bezuinigen deze maand.
groet, Tineke.

Anoniem zei

Wij hebben deze maand ook een hele krappe maand. Moeten de langstudeerboete van oudste betalen, die loopt 1 maand uit met zijn studie. Dat wordt spaarrekening plunderen.

geldover zei

Tineke,

het gaat dan om de overwerkuren die je er niet bij hebt. Het chauffeursloon zonder overuren is een heel mager loontje.Vraag me soms wel eens af of hij de tien euro netto gaat halen. Je moet in mijn ogen dus ook echt iets regelen voor het geval je arbeidsongeschikt wordt, daar je inkomen dan met ong de helft afneemt. Vandaar dat we zelf zorgen voor een extra buffer op de rekening om dit een maand of drie op te kunnen vangen. Dit is ook de reden dat ik mijn hypotheek aan het aflossen ben. Hoe minder verplichtingen hoe beter in mijn ogen. Dan zou de dure verzekering er weer af kunnen.

LegeZakkenVrouw zei

Ja, wij hadden vorige maand ook zo'n maand. Wat betreft de boodschappen bij Lidl zou ik me maar geen illusies maken. Die gasten hebben er niets van om sommige producten met 30 tot 50% te verhogen. Moet je eens op de prijs van roomboter letten. Die fluctueert zo vaak, dat daar geen staat op te maken is.