donderdag 20 september 2012

Kachel aan?

Weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons blijft de temperatuur in huis nog steeds 19.6 graden. Ondanks dat heb ik het gevoel dat het al wel lekker zou zijn om de kachel even aan te zetten.
Das toch te gek. Aangezien we vloerverwarming hebben voel ik niet direct dat het warmer gaat worden. We hebben er geen bijverwarming naast dus het is vloerverwarming en anders niet. Valt me echt tegen, manlief leek het destijds heerlijk. Kan ook zo geen plek bedenken waar ik evt zo'n gelhaard of zo kan neerzetten, zodat we toch warmte krijgen die straalt.
We hebben nog steeds een droge lucht in huis, want als ik de was op het droogrek hang is ie in no-time droog.
Als we de tv 's avonds aanhebben stijgt de temperatuur met 0.2 graden ( ja een energieslurpende flatscreen van meer dan een meter doorsnee..)
Straks toch maar eens kijken voor een lekkere warme trui en een sjaal. Hebben jullie de kachel al aan?

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij hebben de verwarming nog niet aan. Toch heb ik het af en toe wel koud, maar trek dan een lekkere warme trui aan. Ik denk er wel over om vanavond de houtkachel maar weer eens aan te steken!

Anoniem zei

Hier is het 18 graden binnen, vind het fris maar heb nog geen verwarming aangehad.

Gr deb

Ellen zei

Heb net de houtkachel aan gedaan.
In de achterkamer is het 18.7 graden en in de voorkamer 17.6. Toch wel wat fris.

huis tjokvol zei

ik heb hem vanmorgen voor het eerst aangezet,ik had het zoo koud en vannacht ook zo koud gehad

Samantha zei

Het is hier nu 18 graden, maar ik heb mijn fleece vest aangetrokken. Ik wil hem gewoon nog niet aanzetten. :D

Willemien zei

Ik overweeg om vanavond de ramen in de slaapkamer (grenst direct aan de woonkamer) maar eens dicht te doen. Het is nog steeds 20 graden in de woonkamer.
De kachel staat hier nog niet aan. Pas als de temperatuur onder de 18 gaat zakken in het hele huis dan gaat de kachel aan.

grenouille zei

Ik heb hem hier ook nog niet aan, hoewel ik het vandaag wel koud vind. Maar ik wil proberen om hem zo lang mogelijk niet aan te doen,kijken of dat gaat lukken. Dan maar een extra deken als ik o de bank zit en anders extra sokken/trui.

Anoniem zei

Gisteravond is hier de verwarming aan gegaan. Ik kon zelfs met een dik vest, kruiken en een dikke deken niet warm worden. Dus de verwarming een uurtje aangezet. Heerlijk :-)
Nu probeer ik hem op de dag zo lang mogelijk uit te laten. Vanavond zien we wel weer.

VeggieMo

Anoniem zei

Hier de verwarming nog niet aan.Als ik het wat kil vind, doe ik een vest en extra sokken aan.Ik hoop de verwarming nog lekker lang uit te kunnen laten.ALs 't zonnetje een klein beetje schijnt overdag,is het hier meteen een stuk warmer en die warmte hou ik zoveel mogelijk binnen,door wel de tussendeur te sluiten.

Anoniem zei

Ik heb gisteravond de kachel voor het eerst aan gedaan! Het was hier 17 graden in huis en koud...brrr...Maar overdag werk ik en ik ben net thuis, ik slinger hem dan even aan tot 19 graden en wanneer de kids op bed liggen, doe ik hem weer lager. Ik kan er op zich wel tegen, lekker met een dekentje en een pot thee op de bank, dan krijg ik het niet koud ;-)

Groeten Bianca

Vlijtig met zuinigheid zei

Hier is het momenteel nog 19,9 graden. Voorlopig gaat de verwarming hier nog niet aan. Als het straks kouder wordt dan zet ik 's avonds eerst de electrische haard aan. Afwachten dus.

Anoniem zei

Vandaag de verwarming weer aan gezet: iedereen had het koud, zelfs manlief (die niet erg kouwelijk is aangelegd).
WG

Atelier Mama Bee zei

Hee wat leuk, ik ga je meteen volgen!
:-)

Eurootje zei

hier nog niet de cv aan, het is nog ruim 21.5 graden binnen