woensdag 26 september 2012

Het warme eten

De laatste tijd heb ik op en een of andere manier niet zo veel zin in koken.
Het is dus vooral een snelle pasta of patat wat de klok slaagt.
Ik moet er echt weer struktuur in gaan aanbrengen. Ik ben voor Dochterlief eet vaak bij oma tussen de middag warm en ook ik ben vandaag al weer uitgenodigd bij mijn ouders. Lekker makkelijk zo aanschuiven.
Ik denk toch dat ik straks rundvlees ga halen en een lekkere pan hachee ga voorbereiden. Echt lekker nu het weer kouder is.
Misschien dat ik ook nog wel op zoek ga naar stoofpeertjes. Ook zo lekker om lang op te laten staan. Paar porties in de vriezer, kunnen we even lekker vooruit.
Koken, kan er echt geen zin in krijgen en de inspiratie ontbreekt me dan ook vaak. Terwijl het opeten hier geen enkel probleem is.:-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben toch wel en beetje verbaasd, dat je "geen zin" hebt in koken!! Ik heb er ook wel eens geen zin in, maar dan maak ik zin... Tja, en het is wel belangrijk dat jij en je gezin geregeld verse groenten eten! Vooral voor je dochter is het goed, dat zij alle soorten groenten, en vlees en vis leert eten.Eet gevarieerd, met af en toe eens pasta en patat. Een kind moet zijn smaak ontwikkelen, en dat lukt niet met steeds patat en pasta's. Ook stoofpeertjes is op zijn tijd heel lekker, maar voor erbij, en niet als hoofdgroente, er zit nl. veel suiker in.Kijk maar eens op de websites van Het Voedingsbureau en Het Voedingscentrum, daar staan allerlei tips en recepten op, ook voor schoolgaande kinderen.
Sorry, maar het is goedbedoeld hoor!!
Groet, Tineke.

geldover zei

Hoi Tineke,
het is iets van de laatste drie weken. Over mijn dochter hoef je je geen zorgen te maken, die eet sowieso bijna vier dagen in de week verse groenten bij opa en oma. En haar smaak is al helemaal goed ontwikkeld. Ze heeft nooit geen potje groente gehad en alles vers voor haar klaargemaakt. In die potjes waar het voedingsbureau en voedingscentrum ook hun goedkeuring aan geven zit namelijk ontzettend veel suiker en niets heeft meer de echte smaak. Dochterlief vind bv paprika lekker. Ook at ze op jonge leeftijd vis.Als je haar vandaag had zien bunkeren, ze heeft twee grote borden bloemkool op gegeten en vroeg om een derde. Deze krijgt ze morgen, omdat ze anders uit elkaar zou ploffen. Ook krijgt ze veel fruit van me. Als manlief afbelt dat ie niet thuis komt en dochterlief zit bij opa en oma dan kan ik niet de puf op brengen om voor mezelf te koken. Ook slecht helemaal nu ik weer zwanger wens te worden natuurlijk.
Moet mezelf een schop onder mijn kont geven.
Wat ik bij deze bij deze blog heb gedaan.
En je hoeft geen sorry te zeggen hoor neem het niet persoonlijk op, weet zelf ook dat ik beter kan en moet gaan koken.....