woensdag 1 augustus 2012

Naar de dokter

Vandaag met dochterlief naar de dokter geweest, ze heeft de vellen aan haar kont en tussen haar benen hangen en ook op haar arm begon een plek zo groot als een euro zich af te tekenen.
Ik had gisteren zelf al sudocreme hier gekocht, maar vertrouwde het toch niet helemaal en was al bang dat alleen een antibioticakuur zou gaa helpen.
Nadat we tweeeneenhalf uur in de wachtkamer zaten, wilde mw de dokter met pauze. Na een klein beetje moedeloos doen mochten we toch nog even voor de middag, de mensen na ons berusten in hun lot en bleven nog een hlaf uur langer rustig zitten.
Dochterlief de broek van de billen af gedaan en de dokter knikte en wist meteen wat het was. Impetigo contagiosa, net even op het net gekeken, de naam kwam me al bekend voor en het is krentenbaard, super besmettelijk. We hebben een zalfje voorgeschreven gekregen met chloorhexine erin, een antibiotica kuur op basis van amoxicilline en een middel om mee te wassen. De assistente was zo aardig even mee te lopen naar de apotheker die ernaast zat. Na een aantal keren vragen of we direct konden afrekenen bleek de schade iets meer dan 8 euro. Daar heb je in nederland niet eens een kuurtje voor!!! Vraag me wel af waarom bji ons de ziektekosten dan zoveel duurder moeten zijn dan hier. Jammer dat ik daar geen voorraad van kan inslaan is alleen op recept te verkrijgen.
De dokter hoefden we helemaal niet te betalen.
Een reden te meer om nog meer ondergoed voor dochter te kopen, kunnen we wat vaker verschonen.
Nadeel van het kuurtje is dat we naar ander vermaak moeten gaan zoeken, want ze mag er niet mee in de zon. En aangezien het hier om 18.00 uur net nog 30.5 graden was is dat een heikel punt.
Wellicht dan toch nog maar een dag naar Boedapest met de trein, in de schaduw lopen en de metro zoveel mogelijk gebruiken.
Vandaag zouden we gaan zwemmen maar mijn moederhart wilde eerst bij de dokter naar binnen. We zaten er rond kwart voor tien en kwamen tegen half één weer naar buiten. Even op een terras wat gedronken en kwamen erachter dat we vergeten waren de zwemkleding weer terug in de zwemtas te stoppen. We zijn dus thuis blijven hangen.
Heb vanavond gekookt, maar heb besloten dat niet weer te doen. We hebben dusdanig vuur onder de pannen dat het bijna een drie kwartier duurt voordat je gehakt en groenten klaar hebt om door de macaroni te doen. Wha en als je dan kijkt dat ik nog geen twee euro bespaar dan zak ik maar lekker weer bij een restaurant neer morgen, en overmorgen en...en...
Nou ja tot morgen wellicht. Ga nu een even teletekst lezen...

7 opmerkingen:

Breienmaar zei

In Nederland betaal je voor een zalfje met antibiotica voor krentenbaard al gauw 12,70 of de eerste keer zelfs ruim 18 euro . Hetzelfde zalfje en deze is maar 1 maand houdbaar. Sneu voor je dochter, vaak verschonen zal haar wel goed doen:)

Chaootje zei

Wat vervelend zeg.
Zeker als je op vakantie bent. sterkte

Ons gezin en de Stichting zei

Beterschap voor je dochter en hopelijk kan ze gauw weer zwemmen enz.

geldover zei

We zwemmen er gewoon om door, de heetste uren doen we een spelletje yahtzee in de schaduw en gaan we eten. We kunnen niet de hele dag op de kamer blijven en het water verkoelt ook lekker

Vlijtig Liesje zei

Tweeëneenhalf uur wachten?! Dat is wel heel erg lang zeg. Die dokter mag wel wat beter worden in zijn tijdsmanagement…

Hopelijk herstelt je dochter snel.

Moneypenny zei

Beterschap! Ik heb me ook wel eens verbaasd wat zo'n tubetje tegen de krentenbaard moet kosten en dan moest ik ook nog 60% weggooien.

Anoniem zei

Hoe is het nu met je dochter? Nog op vakantie of al terug?
Groet, Tineke