dinsdag 14 augustus 2012

Een cadeau uit eigen zak van 39182 euro!!

Dit bedrag gaan we ons zelf cadeau doen.Bedrag wordt nog hoger bedenk ik me net.
Hoe zul je je nu afvragen.
Ik begin steeds meer te twijfelen of ik wel moet gaan aflossen op het aflosvrije gedeelte. Dit omdat de rente op dit gedeelte voor mij niets voorsteld. Ik heb een rente van 2,5%, een rente van 3.5% en een rente van 4% tot 2020. Het zet niet echt zoden aan de dijk om daarop te gaan inlossen. Daarom toch even navraag gedaan wat er gebeurd als ik het geld ga gebruiken om in de spaargroeipolis bij te storten en dan niet de premie naar beneden te werken, maar dan de looptijd te verkorten. Dat zou gaan inhouden dat we 51 maanden minder hoeven te betalen. Dit maal een bedrag van 933 euro rente kom je op 50382 euro uit. Haal ik hier het bedrag af van 11200 euro, omdat ik deze nu heb bijgestort blijft er een winst over van 39182 euro!!!
Eerlijkheidshalve ben ik dan natuurlijk ook eerder van mijn belastingvoordeel af, maar daar heb ik het maar niet over.
Denk dus dat we dit aan het einde van het jaar gaan doen. Wanneer we dan wanneer we een nieuwe looptijd voor het aflosvrije gedeelte moeten gaan kiezen voor een variabele rente dan kan ik dan het aflosvrije gedeelte met het geld dat we normaal voor de hypotheek kwijt waren inlossen en zelfs extra's. Hoe meer ik hierover ga nadenken des te meer denk ik dat dit verstandiger is.
Bedrag zou nog hoger kunnen worden, we hebben nl ook nog de rentebijschrijving in september van 540 euro. Die heb ik niet eens meegenomen. Of we moeten niet wachten tot december, maar het geld overmaken zodra de rente is bijgeschreven.
Wha vragen vragen vragen.
Nog maar eens een paar nachten over gaan slapen.


2 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Check je wel even bij de bank of je zo'n bedrag in één keer mag storten? Je hebt namelijk te maken met een maximale bandbreedte, die niet alleen nu geldt, maar ook op stortingen van nu, maar bij veranderingen in de toekomst. Onderaan deze pagina kun je er meer over lezen: http://www.fdevries.com/lenen/index.html

geldover zei

ja, maar looptijd verkorten heeft niets met de bandbreedte van 1 op 10 te maken en ik heb al eens een storting eerder gedaan van 15000 dus zou een lager bedrag geen probleem moeten zijn.Bandbreedte is puur dat de laagste storting 10% mag wezen van je hoogste storting.