maandag 30 juli 2012

Slowakije heeft zijn charme nog niet verloren

Ja hoor een plekje gevonden in Slowakije waar ik op het www kan komen.
We hebben een zeer voorspoedige reis gehad na een valse start. We waren nl de woonplaats nog niet uit of ik gaf aan mijn man aan dat ik een vreemd geluid hoorde en het gevoel had dat het stuur trilde.
We hebben de auto onder dak bij een benzinepomp gezet en hebben de anwb erbij laten komen. Toen ik de beste man na veertig minuten kon vertellen wat het probleem was pakte hij de wielsleutel en draaide onze wielen vast, de sleutel kon bij beide voorbanden bijna een hele slag om. Weer wat geleerd voor een volgende keer na een bandenwissel altijd zelf de banden natrekken. We hebben de garage de wissel laten doen naar de zomerbanden en hebben er eigenlijk n iet naar om gekeken.
De anwb meneer gaf aan dat ze nooit goed vast hebben gezeten, zo los als ze nu zaten. We willen nu in ieder geval alle spullen die je nodig kunt zijn de volgende keer in een tas in de auto leggen en deze als laatste inpakken. Anders moeten eerst al je vakantie spullen eruit en dat is toch niet al te handig.
In slowakije aangekomen mochten we eerder in ons huisje, we hebben hele aardige verhuurders. De prijzen zijn iets de lucht in gegaan bij vorig jaar vergeleken, maar zijn nog steeds goed betaalbaar. Gisteren zeer uitgebreid gegeten met drie personen voor dertig ewuro en dan hebben we een hoofdgerecht dat het duurste van de kaart was gekozen en voor dochterlief een voorgerecht van groene asperges met spek omwikkeld. Uit ervaring weten we dat het bij het uit eten gaan vooral qua groenten salades zijn dat de klok slaat en daar is onze dochter niet al te veel fan van. Wanneer je haar dan zo ziet genieten van een bord asperges dan maakt het niet uit dat het 3,50 euro kost, dat heb je er voor over. Een bolletje ijs is nog veertig cent en een biertje, halve liter wel te verstaan kost 1 euro.
Vanmorgen bij het halen van de spullen voor het ontbijt zag ik kruidenmixen staan. Grote potten voor 1 euro 40. Zowel een groentemix als kruiden voor de kip.
deze maar meegenomen. Ook zakjes om zelf gulash te maken meegenomen.
Vandaag hebben we lekker gezwommen, het zwembad was twee maal zo duur als vorig jaar en voor slowaakse begrippen erg prijzig. Volwassenen 5 euro en kinderen voor de helft. Nou ja bij een temperatuur boven de veertig graden wil je wel graag in het zwembad liggen en heb je het er voor over.
We hebben dan ook heerlijk gezwommen. Nu heerlijk aan de cappucino en de cola op een terras met wifi en vanavond vermaken we ons in de woning met een potje yahtzee. Weet niet of er nog iets spannends te zien is wat betreft de olympische spelen. Gisteren Marianne Vos gezien en voelde me echt een trotse Nederlander. Zou ik in huis niet zo hebben gehad denk ik.
Nou ik ga de winkels hier zo weer onveilig maken. Tot nu toe vooral ondergoed gekocht voor man en dochterlief. Erg mooi en niet duur....

5 opmerkingen:

Chaootje zei

Geniet er lekker van.
Dat is nog best te doen met zulke prijsjes dacht ik.
Een hele fijne vakantie!

Anoniem zei

Wat goed van jullie, dat je de ANWB erbij hebt gehaald! Je zal onderweg zo maar een wiel verliezen... brrrr!
Leuk,dat alles daar toch nog veel goedkoper is.
Is de natuur daar mooi?Is het bergachtig of vlak? En leuke dorpjes?
Ga je niet al te veel buiten je boekje met kopen? Haha!Want dan heb je nog een "dure" vakantie.
Groet, en geniet er van.
Tineke

Anoniem zei

Wij reden richting Frankrijk. Nwe voorbanden (paar weken tevoren) en we waren al 3 wielbouten verloren !! Drie dagen oponthoud want de bouten moesten besteld worden. ANWB heeft geweldig geholpen!
De garagehouder na de vakantie op aan gesproken maar veel meer dan 'och, kan gebeuren' kregen we niet te horen. We werken er nog aan want dit kunnen we niet accepteren, groet Tecla

Vlijtig Liesje zei

Gelukkig kon het autoprobleem snel verholpen worden! Lijkt me heerlijk om op vakantie te zijn in een land waar de prijzen zo laag zijn.

Ons gezin en de Stichting zei

Wat je schrijft over het banden verwisselen klinkt helaas heel bekend , hebben wij ooit ook gehad , je begrijpt dat checken we nu ook zelf. Onze ervaring is de dingen die in autoboekjes etc, staan niet altijd kloppen zoals bij hoeveel km je de distributiesnaar moet vervangen. Wij hebben in Roemenië goede vrienden en hij is automonteur en tevens onze vraagbaak , je begrijpt ideaal als je iemand kan raadplegen.Wat je schrijft over de kosten van het uit eten gaan klinkt o zo bekend in Nl is het vele malen duurder. In Roemenië is het uit eten gaan voor onze begrippen een koopje voor de mensen van het land zelf een kapitaal wat ze kwijt zijn , ook hier wordt alles duurder. Hett rond kijken in de winkels en op de markten vinden wij genieten en vooral als je locale vrienden hebt kan je vragen hoe ze ''dingen'' bereiden wat echt heel leuk en leerzaam is. Misschien kan je op internet recepten vinden uit Slowakije en dan zo de kruiden etc mee terug nemen. In ieder geval een fijne vakantie.