dinsdag 17 juli 2012

Onze bouwer gaat waarschijnlijk failliet

Vanmorgen keek ik op teletekst en de bouwer heeft het aangevraagd, hij wil de stekker eruit trekken.
Gelukkig is onze woning helemaal af.Ook de andere woningen in de wijk zullen er wel gaan komen, omdat er een GWI garantiecertificaat is. Zo behoud je toch je garantie en nemen andere aannnemers het over.
Zuur is het wel, de afgelopen jaren ging er elke keer een paar honderd man uit en nu voor de laatste 120 man de genadeklap.
Wat een vreselijk nieuws voor de gezinnen zo vlak voor de vakantie.

Ik lees meerdere stukken over dat meneer Zalm wil dat we allemaal overgaan op een annuiteitenhypotheek. Leuk bedacht, maar niet haalbaar denk ik dan en haal er mijn schouders maar over op.Trek mijn eigen plan. Weet dat het omzetten van de hypotheek me 150 euro gaat kosten per leningdeel en denk dan kan beter per jaar 10% aflossen dan ben ik er na tien jaar ook vanaf.
Moet alleen er nog wel beter op gaan zitten. Dit jaar kon ik gebruik maken van het spaarloon dat vrij kwam, maar dat is volgend jaar natuurlijk niet het geval.
Ik ben serieus gaan tellen hoeveel bakstenen ons huis heeft een kant heeft er 2688, we hebben drie zijden en 1 kant is iets langer dus schat dat alle zijden samen zo'n 9000 stenen bevatten.Kom ik per steen dus op een 333 euro. Moet nog even voordat alle steentjes van mezelf zulllen zijn, maar ben wel erg gemotiveerd. Toch kan het huis soms ook als een blok aan mijn been voelen., wat als wij allebei bij de deur komen? We hebben wel onze inkomsten verzekerd en ook overlijden en arbeidsongeschiktheid zijn afgedekt.Maar ja klopt het allemaal wanneer er daadwerkelijk iets gebeurd?
Ik wil het blok lichter maken....
Voelt het bij jullie soms ook als een blok of is het prima te doen zoals wij onze vorige hypotheek hadden, lasten nog geen 300 euro bruto....

6 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Wat fijn dat jullie huis al af is, anders kun je volgens mij nog behoorlijk het schip in gaan. En ons huis voelt soms ook wel als een blok aan het been. Niet speciaal het huis, maar wel de hypotheek. Wij hebben nu een inkomstendaling en dan merken we dus wel dat het niet makkelijk is om dan rond te komen. Maar we geven de moed niet op en gaan gewoon door met sparen, besparen en aflossen, elke cent is er een. Ik denk dat ik ook maar eens de stenen ga tellen, wie weet motiveert dat een beetje ;-)

Klopt je berekening trouwens wel helemaal? Als ik het zo tel, dan heb je dus een hypotheek van bijna 3 miljoen, dat lijkt me best wel heel royaal.

Spaarmoeder! zei

Wat fijn dat jullie huis af is. ook al is er een garantieregeling, toch is het een hele hoop gedoe en stress als zoiets gebeurd en je huis is nog niet af!

Vlijtig Liesje zei

Onze hypotheek is wel een last op onze schouders, maar we kunnen hem dragen gelukkig.

inrustigvaarwater zei

Een hypotheek is een hypotheek. Ik voel het ook als een last, terwijl we toch al een flink stuk hebben afgelost. Als ons huis zou 'moeten' worden verkocht, zitten we wel goed, gelukkig en dat geeft wel weer wat rust.

Weer een bouwbedrijf dat omvalt, volgens mij blijft er weinig meer over. Waarschijnlijk alleen die hele grote, die elkaar de hand boven het hoofd houden...
Jammer dat de echte vakmannen bij huis komen te lopen.

Anoniem zei

Triest dar zo'n bedrijf failliet gaat! Ik hoorde op het nieuws, dat er steeds meer bedrijven failliet gaan. Tja, de recessie raakt ons allemaal. Ik hoop voor je dat jullie je baan mogen behouden! Het is een onzekere tijd.....
Groet, Tineke.

Pauline zei

Misschien bedoel je: per steen 33 Euro?