maandag 2 juli 2012

Hypotheekaflossingsrekening

Wha er is weer automatisch een tweehonder euro overgemaakt naar de hypotheekaflossingsrekening.Staat nu nog op 8875. Nog 3475 te gaan voor de rest van dit jaar. Er komt nog een rentemeevaller van 540 aan, dan zitten we dus op 2935 te verdienen...1200 gaat middels automatisch sparen dus nog 1735 te sprokkelen in 6 maanden. Als ik het puur van ons inkomen moet sparen dan zitten we tot eind van dit jaar krap, dat wil ik eigenlijk niet dus maar eens even kijken voor wat zaken die ik via marktplaats aan de man kan brengen.
Heel erg mooi, maar denk dat ik deze maand terug moet gaan storten. Volgens mij moet er nog dusdanig veel aan vaste lasten af dat we op een roodstand afstormen. Manlief al gebeld dat ie moet proberen zo veel mogelijk de hand op de knip te houden. Ga ik ook proberen om al het kleingeld uit de laden en kastjes te trekken en dan maar kijken of het lukt deze maand. Het vervelende is dat de kinderbijslag zelfs verdampt lijkt momenteel.
Mijn grootste doel is echt voor dit jaar om op de tien% van mijn aflosvrije gedeelte te komen. Ik hoe stiekem een slag achter de arm door te denken alle rente van het einde van het jaar is natuurlijk over het jaar 2012.Maar het allermooist is natuurlijk trots kunnen zeggen dat je het helemaal op eigen kracht hebt gedaan.I keep you posted!

11 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Goed hoor, echt super! Los je trouwens dat bedrag straks in één keer af, of doe je nu al steeds wat?

Spaarmama zei

Daar ben ik ook wel benieuwd naar ja..

In rustig vaarwater zei

Tjonge, wat een bedragen. Goed hoor! Geeft een lekker gevoel, of niet soms?

geldover zei

Ik los het bedrag in een keer af, omdat ik anders een boete moet betalen. Dus nu spaar ik het op tot januari en dan doe ik gelijk de storting begin januari. Spaar ik daarna weer verder voor het jaar erop. Denk niet dat ik dit elk jaar kan volhouden, maar wil wel mijn uiterste best doen. Mocht de rente zo gunstg zijn dat ik het eerder kan inlossen zonder boete dan doen we dat natuurlijk, maar das nu geen optie.

Samantha zei

Goed bezig hoor. Ik wil deze week eindelijk een rekening openen om daarop te gaan sparen voor de hypotheekaflossing. Inmiddels wel mijn papieren ingelezen en bij elkaar gezocht en heb gezien dat wij 10% mogen aflossen per jaar zonder boete te betalen. Ik weet alleen niet of dat over de gehele hypotheek is of alleen op het aflossingsvrije deel. Daar moet ik de bank nog eens over aanschrijven.

Jullie kunnen trots zijn op het resultaat.

Lekker Leven Met Minder zei

Ja, boete betalen is zonde, dat zou ik ook niet doen. Wij mogen per jaar 20% boetevrij aflossen en daar komen we helaas echt niet aan, dus ik doe het steeds in kleine stapjes, dan scheelt het elke maand weer in de lasten en gaat het sparen harder.

geldover zei

Samantha, voordat je gaat inlossen zou ik even kontakt opnemen met je hypotheekverstrekker waar je het beste op kan aflossen. Wellicht kan je ook bijstorten op een bankspaarrekening of op een spaarpolis. Dit levert je vaak meer op, omdat je daar de rente over ontvangt die je ook betaald. Je houdt dan in eerste instantie ook je hyprenteaftrek. Ga je nog verhuizen verhuis je de spaarpot mee en heb je geen gld in je stenen zitten. Helaas heb ik ooit een hoge storting gedaan op mijn polis en is daarom voor mij het nu niet gunstig om hierin bij te storten. Kan de looptijd nog verkorten, maar wil eigenlij hiermee wachten totdat mijn rente weer opnieuw gekozen moet worden. Zo weet ik zeker dat ik niet uit de bandbreedte spring

Anoniem zei

Hoi Geldover,
Kijken of het nu wel lukt om een reactie te plaatsen. Je bent enorm goed bezig!
Heb je ook nog gekeken naar welke geld-terug-actie's er momenteel zijn? Dat geeft je mss al een beetje meer ruimte in je boodschappenbudget. Ik heb van de week weer een aardig lijstje opgestuurd: Page groen en zacht (kost bij Jumbo 2,79 en je krijgt 2,99 retour), Mei Asia (bij Jumbo of AH), Bertolli pastasaus, Bolletje ontbijtkoek (als je de streepjescode hebt kun je die invullen op de site en krijg je 1,40 terug, hoef je het produkt zelfs niet te kopen!?).
En ik had nog een bon liggen voor gratis blue band boter en brood.
Heb trouwens ook jouw tip over uitzoeken of je bij kan storten in spaarpolis hypotheek te harte genomen. Nu moet NN alleen nog met een berekening van maximaal te storten bedrag komen. Vrijdag zou er nieuws moeten zijn, dus ben benieuwd.
Ik blijf je volgen, leuk!
Irene

geldover zei

Irene,

had de bolletje ontbijtkoek tovallig op het aanrecht liggen, gelijk weer 1 euro 40 in de pocket dus.

Monique65 zei

Je krijgt natuurlijk ook nog de rente van het gespaarde geld. Dat kun je ook alweer gebruiken als start voor de aflossing van het nieuwe jaar.

Anoniem zei

Haha, dat is toevallig! En, smaakt hij ook lekkerder nu hij gratis is? Je zou de ook nog eens mee kunnen doen namens familie/vrienden/buren ofzo die geen ontbijtkoek eten. McCain heeft ook een GTA op ovenfriet. Ga ik dit weekend ook maar eens scoren denk ik. Fijne dag! Irene