vrijdag 6 juli 2012

125 euro winst

Alhoewel ik me de laatste tijd eigenlijk niet meer zo bezighield met deb eurs en er vanuit ging dat het heel erg lang duurt voordat mijn portefeuille zijn waarde weer gaat halen begon het van de wek toch te kriebelen.
Ik had nog 500 euro op de spaarrekening voor beleggen staan en heb daar vorige week vrijdag sns reaal van gekocht. VAndaag na een aantal dagn van stijgingen daalde de beurs weer en voordat ik mijn geld zag verdampen heb ik snel verkocht. 125 euro winst als resultaat.
Kijk daar begint mijn dag goed mee. De rest staat nu angstvallig rood, maar zolang ik niet verkoop het ik geen verlies houd ik mezelf maar steeds voor. Al zal ik nog heel wat kunst en vliegwerk moeten uithalen om het geld dat ik erin heb gestopt er weer uit te krijgen. Er zijn aandelen waarvan de waarde is gehalveerd. En dan begin ik te twijfelen laten we ze zo staan of gaan we het herbeleggen in een ander aandeel. Kies eerst om het maar rustig te laten gaan.
Mocht SNS de komende week weer gaan dalen dan kan het best zijn dat ik ze nog een keer aankoop.
Maar nu even niet...
Verder heb ik deze week geld bespaart door geen boodschappen te doen. Vanmorgen moest ik wel had dochterlief poffertjes beloofd, ze mag een vriendinnetje meenemen uit school. KAn ze zelf niet meer maken nu ik een inductieplaat heb.
Verder gaat het hier zijn gangetje. IK slaap nog steeds heel erg veel zowel overdag als 's nachts.
Op mijn werk weer een voerleg gehad en mijn leidinggevende zag me wel in de nieuwe functie komen....Mag dus nog even door buffelen en doen alsof ik heel erg mijn best doe.
Want ik ben al zo vooruit gegaan...allmaal larie, maar moet vaker een wit voetje op gaan halen.
Nou eerst alvast een fijn weekend gewenst...

7 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Dat is een mooie winst! Ik heb niet voldoende stalen zenuwen voor beleggen, dus ik begin er niet aan, maar misschien dat dat ooit nog eens verandert :-)

Anoniem zei

Wij hebben voor poffertjes pakken een elektrische pan, die kan zo op tafel. Als je vaak poffertjes eet, is dat misschien wel een leuk idee (staan regelmatig op marktplaats).
E.V.

geldover zei

Ik kies hier bewust niet voor, mijn kasten moeten leger ipv voller.
Volgende keer bak ik gewoon weer pannenkoeken.:-)

Vlijtig Liesje zei

125 euro is een fijn bedrag! En wat goed dat er zulke perspectieven zijn in je werk.

CasaDiMama zei

dat is een mooi winstje!! Ik vind het knap dat je dit zo kan met beleggen. Ik snap er geen snars van en zou als een spookrijder in beursland terecht komen.
Als ik je post zo lees lijkt het alsof je het niet fijn hebt in je werk. Of zit ik ernaast?
Waarom probeer je niet iets te vinden dat leuk is? Dan ben je van dat ellendige gevoel af van iets dat nog heel lang een wezenlijk deel van je leven zal zijn.

In rustig vaarwater zei

Wauw, dat is mooi resultaat! Ik durf dat nog niet, maar heb al wel 3 jaar een beleggingsrek. bij de bank. Misschien toch iets om over na te denken.
Ook een fijn weekend!

geldover zei

Omdat mijn salaris dusdanig is dat we een hele grote stap achteruit zouden moetn plus dat ik het risico loop er bij een ander weer eerder uit te liggen. Heb het met mijn collega's vaak wel erg fijn en ben tot nu toe altijd als één van de besten van het team bestempeld. De kans dat ik er daadwerkelijk uit moet is dus kleiner dan bij anderen, plus dat wanneer ze mij ontslaan i ker wel 10 jaar heb gewerkt en dit dus maar niet zonder een zak geld mee laa gebeuren. Er veranderd zo vaak iets binnen ons bedrijf dat de sfeer zo weer ten goede kan omdraaien.