zaterdag 30 juni 2012

Vakantiegevoel en kringloopvondst.

Mijn man gaf me vandaag aan even naar een grote supermarkt te willen voor wat maaltijden voor onderweg en wat flessen met ranja. Ok wat mij betreft.
Maar we hadden niet op dochter gerekend, die wilde wel weg, maar alleen als we bij die supermarkt ook schoenen konden kopen. Schoenen, ja mam je weet wel.
Kortom mevrouw had haar zinnen gezet op een rit naar Duitsland. Ik twijfelde en man twijfelde, derde zaterdag op rij....Maar mevrouw zag het helemaal zitten en dus toogden we weer die kant op.
Na drie weken heb ik nu de winkel echt wel gezien. Wel hebben we nu een nieuw gilette scheerapparaat met vier mesjes voor 17 euro kunnen kopen, kon helaas nog geen grootverpakking vinden en man twijfelde opeens welke mesjes hij gebruikte.
Te zien aan de stellingen waren meerdere nederlanders vandaag die kant op gegaan, wat de stellingen met gilette waren zo goed als leeg.
Manlief kijkt nu even en neemt dan wanneer hij in Duitsland moet zijn de mesjes wel mee.
Op de terugweg alsnog bij de grote supermarkt in nl aan, alleen dan in een andere plaats. Ik gaf gelijk aan dat wanneer ik een kringloop zag, ik daar ook nog belang bij had. Manleif had er geen enekele zin in en bleef in de auto zitten terwijl ik even lekker alleen kon struinen. Ik heb een superleuke vingino top voor dochterlief kunnen kopen voor 2 euro. Ik weet zeker dat ik hem, wanneer ze hem heel houdt voor hetzelfde geld of meer weer verkoop op marktplaats. Heb nog even gekeken of er meer merkkleding lag, maar dat was niet het geval. Leuke goedkope winkel en wil er dan ook zeker vaker langs als we uit Duitsland terug komen.
Omdat het zulk lekker weer was en het er toch net iets anders uitziet over de grens had ik een echt een vakantiegevoel. Heerlijke dag gehad en weer wat bijgetankt dus.
Eten hebben we ook weer in Duitsland gedaan, voor een habbekrats een goed bord vol.
De boodschappen zitten weer in de kasten, ik ga zo nog lekker even van eht zonnetje genieten buiten. Lekker boek erbij.......

4 opmerkingen:

CasaDiMama zei

wat is dat toch een groot voordeel hè als je zo dicht aan de grens woont!
Ik denk dat ik heel veel bespaar door precies te weten wat ik hier koop en wat over de grens.

Linda zei

ik woon helaas niet zo dicht bij de grens maar we gaan van de zomer wel naar Duitsland op vakantie. Welke winkels kan je mij aanraden om boodschappen etc. te doen?

geldover zei

Wij gaan graag naar de Marktkauf, ze hebben daar echt van alles. Zou er echt even rustig de tijd voor nemen. De drank is er erg goedkoop even als vaatwastabletten, wasmiddel en wasverzachter, shampoo en dat zoort zaken. Verder scheermesjes deze halen we altijd bij een dmdrogist meen ik, het is een roze met geel logo. Mocht je graag bakken ook bakbnodigdheden zijn er erg goedkoop.Verder voor kinderkleding kijk ik graag bij de kik. HEt is een beetje vergelijknaar met de wibra,maar dan nog goedkoper. Vooral unishirts voor onder andere kleding koop ik daar altijd. Wanneer je eten besteld, houd er dan rekening mee dat ze daar erg grote porties hebben, Je kunt rustig om een bordje vragen en daar je kindern wat eten van jezelf op doen.Wellicht zijn er nog lezers bij mij die nog aanvullingen kunnen geven.

Linda zei

oh super dank voor de tips. zal gelijk eens even goegelen of de marktkauf en andere winkels in de buurt van ons vakantieadres zitten :)