donderdag 21 juni 2012

Hoe kom ik ervan af?

Mocht je zin hebben in een vrolijk logje lees niet verder...

Op dit moment zit ik echt in een dip. Mijn gedachten lijken wel ping pong ballen,ik kom niet meer uit mijn woorden. Helaas weerspiegelt het huis ook de chaos in mijn hoofd.
Ik voel me echt bek- en bekaf. Ben 's avonds te moe om de ene stap voor de andere te zetten en toch kan ik de slaap niet vatten.
Buiten is het hier ook net herfst en zo voel ik me ook.
Het huilen staat me nader dan het lachen. Ik weet dat dit niet te lang mag duren, omdat ik dan tot aan mijn enkels afknap.
Ik moet weer stapje voor stapje gaan opbouwen nu en uit mijn neerwaartse spiraal komen.
Het liefst ging ik naar een hutje op de hei nu.
Wat doen jullie wanneer jullie neerslachtig zijn, het is niet eens de beruchte week in de maand voor mij.

13 opmerkingen:

sillie zei

ik doe dan iets, ook asl mijn hoofd er helemaal niet staat, waarvan ik weet dat ik het normaal altijd wel graag doe... gaande weg krijg ik dan toch en mischien juist achteraf wel een goed/ beter gevoel ...

Anoniem zei

Dingen die mij altijd helpen, vooral op het moment dat ik me neerslachtig begin te voelen (in willekeurige volgorde):
- het huis opruimen
- een wandeling maken
- een vriendin bellen
- me lekker douchen en leuk aankleden
- mijn mond in een glimlach trekken / gekke bekken trekken
- op tijd op, een strak dagritme volgen met 2x een half uur rust en op tijd naar bed.

Succes!
Siebrie

Anoniem zei

Koop een mooie bos bloemen, of verwen jezelf met een lekker luchtje! Zet de ramen open, ruim je huis lekker op, zet de bloemen in de vaas! Ga vanmiddag even lekker op de bank met een mooi boek, of een leuk blad. Probeer je gedachten positief te houden, morgen ziet het er wellicht weer veel beter uit!
Sterkte hoor!
groet, Tineke.

Kniepertie zei

Mij helpt 't nog wel 'ns om 't fotoalbum er bij te pakken en door te kijken, vooral van momenten en dingen die 'k fantastisch vond,
sterkte

Anoniem zei

Voor mij was neerslachtigheid de reden om te gaan hardlopen. Ik was bang dat als ik zo door ging met het neerslachtig zijn ik op medicijnen uit zou komen en toen werd mij geadviseerd om te gaan hardlopen omdat je dan een stofje aanmaakt dat nog beter werkt dan medicijnen. Werkt echt.Gelukkig was er hier net een hardloopcursus, maar je kunt het ook prima met start to run doen (gratis te downloaden)als je maar niet te hard gaat lopen.
Ik had het een paar maanden geleden niet gedacht te kunnen, maar heb vanmorgen weer een half uur hard gelopen en dat ruimt op in mijn hoofd en geeft energie voor de dingen die nog moeten.

WG

geldover zei

denk dat het niet zo'n goed idee voor mij is, al mijn banden zijn slap volgens de chiropractor en mijn overgewicht erbij helpt ook niet. Maar denk er nu over om vanmiddag dan maar een stuk te gaan fietsen. Wellicht dat dat ook helpt.

CasaDiMama zei

Toen ik je eerste regels las, dacht ik onwillekeurig "wat dacht je van een paar weken ZON!!" en toen ik verder las werd het héél herkenbaar.
Ik moet mij ook met hand en tand verzetten tegen dit afgrijselijke weer. Het 'niets' weer, niet warm niet koud, niet nat niet droog en vooral niet zonnig en niet zomers.
ik kijk (alsof je daar van op aan kan) nu al naar weersvooruitzichten voor over 2 weken...want dan begint mijn vakantie.
Ik heb geen instant oplossing voor de dip, want als ik er eentje heb is het laatste wat je lukt wel me laten hardlopen, wandelen of opruimen. Maar ik voel met je mee! Alsjeblieft wat zon....zucht.

Spaarmama zei

Op zulke momenten kruip ik op de bank met een deken, en een dvd van Friends, wat heeft die serie mij al door veel baaldagen heen geholpen. Ik kan me dan echt niet toe zetten om te gaan sporten of schoonmaken, dat ik het niet eens probeer. Sterkte!

Anoniem zei

Misschien kan je man je ook eens verwennen, i.p.v. dat jij altijd klaar staat voor je man en kind, die laatste opmerking van hem over dat hij verwacht dat het huis schoon zal zijn als hij terugkomt van zijn werk vind ik beneden alle peil. Ook al heb je meer tijd dan hem voor het huishouden hij is niet je werkgever als het je tegenzit mag hij ook weleens wat doen voor je of voor jullie? Sorry dat moest ik even kwijt.

inrustigvaarwater zei

Goede voeding is al het halve werk! Als je goed/gezond eet, krijg je vanzelf weer goede energie. Neem vooral geen zoetigheid want daar wordt je alleen maar verdrietig van (denk bijv.aan spijt achteraf).

Sterkte!

Monique65 zei

Lekker de bank op met een fijn boek. Glaasje wijn en iets te snacken.

Lot zei

Op dit moment zit ik ook oin zo'n dip en alle dingen war jullie mee komen heb ik gewoon geen zin in of geen fut ervoor. Ik heb me wel voorgenomen dat het volgende week maandag afgelopen moet zijn, dat helt bij mij nog wel eens als ik gewoon futloos MAG zijn, en als ik dan een dag kies waarop ik het OVER verklaar.

Je lettertype in italic allemaal leest bij mij niet lekker, hoort het zo of is er iets anders aan de hand.

Corry zei

Ik heb een burn-out en zwemmen geeft mij de nodige positieve energie, ook iets voor jou? Sterkte ermee.