vrijdag 15 juni 2012

Het is weer zo'n dag

Ik ben vandaag niet vooruit te branden. Er ligt van alles wat ik eigenlijk gedaan wil hebben, maar kom weer nergens toe. Ik heb vanmorgen dan wel de fiets gepakt voor alle boodschappen en heb besloten om dit zo goed mogelijk vol te houden. Ik had nog een boek liggen dat ik heb verkocht via bol.com, toch weer vier euro voor de hypotheekaflossingsrekening, zodra het binnenkomt stort ik het door. Verder heb ik voor de avondvierdaagse hier vanavond geen snoepzakjes gekocht van een euro per stuk, maar ik heb twee pak schriften en een pak pennen gehaald en ben nu voor drie euro klaar voor driecadeautjes. Leuk inpakpapiertje erom. Scheelt me toch weer 7 euro vergeleken bij anders. Ik heb besloten om de groten niets te geven. Vind het wel een keer welletjes. Verder zit ik nog net een dilemma, ik heb via de bankgiroloterij een cadeaubon gewonnen voor 4 personen naar slagharen, nu zijn we er al meerdere malen geweest en ik heb besloten om ze dan ook via marktplaats te verkopen. Nu krijg ik echter allerlei mailtjes van mensen die aangeven dat ze in de bijstand zitten met het verzoek of ze de kaartjes graits mogen hebben om ook eens een leuk dagje te hebben. Sommige geven aan dat ze een specificatie van hun uitkering mee willen sturen. En nu weet ik niet zo goed wat ik moet doen. Kiezen voor mijn eigen gewin en het geld gebruiken voor de hypotheek aflossing, of er een ander blij mee maken. Ik vind het een lastige, want als iemand mij mailt ik heb 30 euro per week te besteden en zou graag met mijn kinderen gaan, dan denk ik parkeren kost je 7 euro, je moet er nog met de auto naartoe. Kortom je bent er niet met alleen de kaartjes. En wellicht worden ze vervolgens weer doorverkocht. Onze oude buren zitten ook in de schuldsanering en ik heb hen gevraagd of ze ze willen hebben, maar zij hoefden ze niet. Dan wist ik ook dat ze goed terecht komen. Wat zouden jullie doen?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Je bent zelf in je verhaal niet zeker of het goed terecht komt en ik zou precies hetzelfde denken. Je hebt ze aan je oude buren aangeboden die de kaartjes niet willen dus ik zou voor mijn eigen winst kiezen.

Groet Jin

LegeZakkenVrouw zei

Lijkt me lastig. Ik zou wachten op een bod, want het is toch een veilingsite en geen bedelsite.

geldover zei

Er is een bod geplaatst van 17,50 euro. Ook reageren er veel mensen per mail dat ze er 17,50 euro voor willen betalen. Dit had ik als vanaf bod gezet. Ik heb er nu maar bij vermeld alleen via de site biedingen plaatsen

sjouke zei

Ik heb dat ook wel eens gehad met bonnen die ik op Marktplaats plaatste. Een hele stormvloed aan zielige mailtje, waar je je bijna schuldig over gaat voelen als je het niet weggeeft. Maar ik zou het niet doen! Je kent die mensen immers niet, je weet niks van hun achtergrond en weet inderdaad niet wat ze ermee gaan doen en sorry hoor ik hou niet zo van mensen die ver onder de vraagprijs bieden of het gratis willen hebben. Ik zou het zelf niet eens durven!!!

Anoniem zei

Ik zou ze ook niet weggeven. Het is anders als je zelf mensen kent waarvan je weet dat ze er blij mee zullen zijn...
Gewoon verkopen voor je zelf!

grenouille zei

Ik zou ook twijfelen of die mensen wel de waarheid spreken.
Dan zou ik het liever aan iemand geven die ik ken, waarvan ik zeker weet dat ik die persoon er een plezier mee doe en het zeker weten door hun gebruikt gaat worden

Bespaarmama zei

Ik zou het ook niet doen! Ik geloof ook niet dat mensen die financieel echt moeilijk zitten zulke bedelbrieven gaan schrijven.. Dan zitten ze inderdaad al met vervoer e.d. en dat kost ook geld!

Toen wij erg moeilijk zaten met geld was er geen haar op mijn hoofd die bedacht daarheen te gaan hoor.. Zelfs niet met gratis kaartjes, laat staan er om te bedelen. Helaas pindakaas, als je iemand kent is het wat anders inderdaad, dan weet je dat ze er naartoe gaan. Gewoon lekker verkopen!

Moneypenny zei

Ik vindt je laatste argument wel heel goed; die mensen zijn er niet met die kaartjes. Als het echt zo is dat die mensen financiele problemen hebben, dan help je ze er dus ook niet mee. Die mensen kunnen eerlijk gezegd veel beter per fiets naar de kinderboerderij op de hoek gaan en hun kinderen van het uitgespaarde geld fruit of groenten geven want met 30 euro per week voor een gezin, zal voldoende daarvan voor velen een opgave zijn.