maandag 11 juni 2012

Dip

Nadat ik de hele weeek zo mijn best had gedaan was het gisteren hier in huis één grote bende en zakte de moed me ernstig in de schoenen. Manlief zat achter zijn laptop en bleef erachter zitten, ondertussen de afvalberg om hem heen steeds groter makend. Dochterlief vod het ook allemaal leuk die was papiertjes aan het verknippen en dan niet boven de tafel nee lopend de hele kamer door. Ik werd er helemaal gek van, eerst manlief aangesproken dat ik er klaar mee ben en dat ik zo mijn energie dus echt niet meer in het huishouden ga steken. Om vervolgens nog het hele weekend achter mijn gezinsleden aan te moeten rennen. En de was waar die ineens vandaan is gekomen, Donderdag had ik alles weg en ik heb gisteren drie grote volle trommels gedraaid en vandaag kan ik er nog wel drie draaien. HEt was draaien vind ik geen probleem, maar die strijk waar ik maar niet door kom wel. Dat wordt dus het speerpunt van vandaag. De strijk moet vandaag aan kant en het liefst wil ik die kamer ook lekker schoon hebben. Gisteren had manlief de wens om uit eten te gaan, ik voelde al weer het geld uit de portemonnee wegvloeien en heb voorgesteld dan chinees te halen. Was ook goed. Scheelt toch als snel een 50 euro met 3 personen. Om mijn 'goede'daad kracht bij te zetten heb ik daarom 50 euro extra naar de hypotheekaflossingsrekening geboekt. Samen met de automatische betaling staat deze nu dus weer 250 euro verder.Het begint lekker op te schieten nu. Deze week heb ik voor t eten ook weinig budget meer nodig. Er is nog ruim chinees over. Voor 1 dag vries ik in en nog één keer kunnen we eten. Mijn moeder belde me 5 minuten geleden op dat we mogen mee eten. Stamppot rauwe andijvie. MMMMM. Das dan weer een dag denk ik dan maar. Dinsdag en woensdag mag ik werken dus dan eet ik één van de twee dagen chinees. Wanneer ik uit mijn werk kom heb ik niet zoveel zin meer om te koken. Nou ik begin maar weer eens een ronde van voren af aan. Wc is al netjes. Nu de woonkamer dan maar en dan door naar boven. Fijne dag gewenst.

5 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Dat van achter de laptop en troep is heel erg herkenbaar, dat gebeurt hier ook regelmatig! Maar hij probeert daarop te letten, terwijl ik b.v. weer mijn best doe de was snel weg te werken (is weer iets waar hij een hekel aan heeft). Verder heb ik even het gevoel flink achter te lopen, maar heb besloten daarom zo even op de fiets naar de bieb te gaan, dan ben ik even buiten en kan ik daarna weer met frisse moed/zin beginnen.

En super dat die aflossingsrekening van jullie zo ontzettend snel gaat, petje af!

In rustig vaarwater zei

Die papiertjes is toch maar droog spul? Kind heeft schik, das toch niet zo erg allemaal?Natuurlijk is het wel een beetje vervelned als je de boel net aan kant hebt, maar het werk is er langer dan jij, of niet soms.
En die was, die blijft hier ook terug komen. Ik gooi de kleding na 1 dag dragen niet meer direct in de wasmand. De bovenkleding kan best wel vaker gedragen worden en dat scheelt een heleboel was in de week.

Anoniem zei

Ik had gister ook zin in chinees,maar vindt het toch duur en vaak valt het tegen.Dus zelf gemaakt!Kost maar een fractie en er zitten geen smaakversterkers in én het is vers!Wat had ik?Rijst met ei en ham,foe-yong hai,babipangang.Combi van kipsaté en gado-gado,had er namelijk komkommer ingemikt.Kroepoek gebakken,atjar ed erbij,Heerlijk! Idee?Anne-Mae

Anoniem zei

Misschien toch eens je man en dochter er goed op aanspreken, dat jij niet hun voetveeg bent!Je dochter begrijpt het heus wel, als je zegt,dat zij alleen boven de tafel mag knippen, en zet voortaan bij je man een prullenbakje neer. Dat zal best schelen in de rommel.En die was.... gooit iedereen na 1 keer dragen bij jou zijn/haar kleren in de wasmand? Misschien kan je dochter haar kleding best 2 dagen dragen, en je man en jij ook. Dat scheelt al heel veel wasgoed. Het zijn maar goed bedoelde tips hoor!Groetjes, Tineke.

Toontje zei

http://www.artikel7.nu/politiek/is-werken-een-misdrijf.html