vrijdag 22 juni 2012

Bedankt voor de tips

Bedankt voor de tips, ben de tuin in gelopen voor een bosje bloemen, aangezien het regende had ik geen zin in fietsen. Mijn moeder kwam tussen de middag aan en heeft mijn dochter mee genomen. Ze heeft mij een tabletje aangeraden en na het innemen van een halve tablet heb ik geslapen van half twee tot 6. Toen voelde ik me iets beter, nadeel was wel dat ik 's avonds niet direct weer in slaap kon komen.
Tevens gaf mijn moeder aan hier vanmorgen te zullen komen opruimen, dit leverde gelijk een heftige huilbui van mijn kant op. Ik ben echt te moe om het zelf te doen, maar baal als een ander het doet.
Gisternavond elke keer een klein beetje de kamer gedaan. Wat letterlijk 5 minuten werken een half uur rust werd. Vanmorgen had ik de wekker om zes uur gezet. Heb dus een klein beetje de kamer nog verder opgerommeld. Toen mijn dochter om zeven uur naar beneden kwam ben ik met de stofzuiger naar boven gegaan om haar slaapkamer te doen. Die was dus schoon toe mijn moeder om acht uur kwam.
Ik had gisterenavond een lichte was gedaan en die hing in de kamer bijna droog te zijn, verder een spijkerbroekenwas die heb ik vanmorgen buiten droog kunnen krijgen. Daarna vandaag nog een rood/roze was, die hangt buiten maar regent elke keer weer nat. Hang hem straks maar binnen op t rek.
De strijkkamer is nu de enige kamer in huis die vandaag niet gedaan is. En dat blijft ook echt zo.
De douche heb ik vanmorgen gedaan. De ramen en wc en de buitenboel verder zijn door mijn moeder onder handen genomen. De trap is gezogen, de hal en de slaapkamer gezogen en gedweild.
Merk wel dat ik nog steeds te moe ben om echt blij te zijn, maar mijn hoofd voelt nu wel iets lichter.

6 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Fijn dat er wat hulp kwam. Als je zo ontzettend moe bent, is het belangrijk je rust te pakken.

Anoniem zei

Al surfend kwam ik op jouw blog. Wat een herkenning. Ook ik ben de laaste weken bekaf. En de energie die ik heb moet ik van mijn man besteden aan leuke dingen, zodat ik meer energie terugkrijg. Wat is dat moeilijk. Voor mijn gevoel blijft het hele huishouden achter. Maar ook mijn moeder is een schat. Ze komt meteen een week (ze woont ver weg), zorgt voor mijn dochter, doet het huishouden en kookt. Wat heerlijk! En ik mag leuke dingen doen. Zonder schuldgevoel. Probeer aub minder te doen, zodat je accu weer op wordt geladen. Dat huis dat komt echt wel en is het inderdaad echt zo smerig dat niemand binnen durft te komen?

Anoniem zei

Goed zo, je bent toch lekker in huis bezig geweest, en daar krijg je best een voldaan gevoel van! Heerlijk voor je dat je moeder even inspringt! dat doe ik ook wel eens bij mijn dochter, als ze het even ( met 3 kindjes) niet meer ziet zitten.
Maar wat ik niet begrijp, als je het huis een beetje bijhoudt, dan is het toch niet steeds zo'n zooitje? En kan je man ook wel eens even meehelpen? Bijv. wat opruimen, boodschappen doen, of een was afhalen?Alle kleine beetjes helpen, zou ik zeggen!
Nou ga maar lekker weekend vieren, en trek er eens lekker op uit!
Groetjes, Tineke.

Moneypenny zei

Wat vervelend dat je je zo rot voelt! Ik hoop dat je snel weer in een fijner vaarwater komt. Ik heb mezelf geleerd "Eerst alles wat leeft, dan alles wat geeft". Mijn eerste prioriteiten zouden moeten zijn mijn dochtertje, dan ik zelf (als ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik niet goed voor mijn gezin zorgen), dan mijn man, dan de konijnen, dan vrienden en familie, dan de planten water geven en dan pas stof, vuiltjes, was, eten koken etc.
Wat bij mij ook helpt als het echt niet lekker loopt: een lijstje maken van wat ik wil doen op een dag 's morgens. Dan kijk ik (eventueel met mijn man) of het wel reeël is. Wat ik nog "erbij" doe tussendoor, schrijf ik ook op en streep ik af. Heb ik dan 's avonds niet alles gedaan, dan is het soms zo dat ik teveel "erbij" heb gedaan en soms was er een andere verklaring. Soms dat het echt niet ging of dat er iets of iemand tussen kwam, dan hoef ik me dus niet schuldig te voelen of een niksnut, ik kan dan zien dat ik wel heb gedaan wat ik kon.

Anoniem zei

Ik heb best met je te doen als ik je berichtje lees. Je kan heel moe worden als je een leven leidt waar je eigenlijk niet achter staat.

Misschien is het je werk, je huishouding, je.... (? vul zelf maar in). Als het je huishouding is, mischien kun je meer uren gaan werken, en een hulp in de huishouding voor die uren nemen, draai je financieel quite, en geen onrust om de huishouding. Als het je werk is, dan misschien toch andere baan of minder uren werken? Afijn, neem aan dat je hier zelf je weg in vindt. Hoop dat je je weer snel beter gaat voelen. Lieve groet van Marja

Anoniem zei

Waar je ook heel moe van kunt worden is een te laag ijzergehalte in je bloed, de ziekte van Pfeiffer (te herkennen aan opgezette klieren in je hals) en een te lage bloeddruk. Heb je je al eens laten controleren op puur fysieke oorzaken?

Succes,
Siebrie