dinsdag 3 april 2012

kip weer beter

Gisteren maakte ik me erg druk om onze kip. Ik heb haar voordat ik naar het werk ging in een grote schoenendooes in de wc gezt. Deksel van de pot dicht, zodat er niets kon gebeuren. Kon zo snel geen andere ruimte verzinnen die ik makkelijk kon schoonmaken. uit mijn werk tegen half tien 's avonds deed ik dan ook met angst en beven de deur open. Het eerste dat me tegemoet rolde was een ei. En verder keek Lala me aan zo van hehe ben je daar eindelijk. Ze stond weer gewoon op haar poten en volgde me ook netjes naar de woonkamer. "s middags schudde ze raar met haar vleugels en wiebelde ze alle kanten op en durfde ze geen poot te verzetten leek t. Ik heb haar snel bij de andere kippen op stok gezet. Kon ik de wc nog even schoonmaken want ze had alles onder gesch*ten, Vanmorgen ben ik gelijk gaan kijken, maar ze rende daadwerkelijk heen en weer zoals ik dat van haar gewend ben. Hou haar de komende dagen wel even extra in de gaten. De kippen waren beter aan de leg dan dat ze momenteel doen. 1 eitje vandaag en gisteren ook 1. Met het mooie weer waqs de score minimaal 2 per dag en soms drie of vier. Misschien dat ik ze teveel graan heb gegeven de afgelopen dagen. De fokker waar ik ze weg heb gaf aan dat ze ook slecht gaan leggen van te weinig graan. Ze zijn nu dus ook op dieet. Vanmorgen heb ik nog wat knoflook geplant in de tuin, verder heb ik de tuin bemest en ik heb de tuin gesproeid. Ik zie alles al groen worden, maar een beetje hulp in de vorm van water mag best. De rucola die ik vanlaatsts in een bak heb gezet is niet meer dan sprieten met twee blaadjes, hoogte ongeveer 4 cm, kan niet wachten totdat het echt lekkere blaadjes zijn geworden. De mais die ik gepoot heb zijn 2 grasssprietjes nu. Het lijkt me te gek om verse mais straks voor de kippen te hebben. denk dat ik vrijdag naar de bouwmarkt ga en daar hout laat zagen voor snelle makkelijk in elkaar te zetten extra bakken voor buiten, maar eens kijken welk hout zich hier goed voor leent en niet al te duur is. Morgen gan ik de bovenverdieping verder schoonmaken en stofzuigen. Beneden hoeft alleen de keuken even netjes gemaakt te worden en er moet gedweild worden, de rest heb ik vandaag voordat ik naar het werk ging gedaan. Morgen tussen de middag even snel naar het werk waar een collega afscheid neemt. Moet nog even een lief kaartje schrijven en een cadeautje halen, We hebben bijna 8 jaar samen gewerkt. Zij gaat met de VUT. Heerlijk. Nou toedeloe wellicht tot morgen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed zeg, dat je kip weer beter is :-)
Hier heb ik ook gehad dat ik de kippen teveel verwende met graan. Mijn kippen werden daar ook te dik van en legden toen niet meer.

Groetjes, VeggieMo
PS, mijn dames bliefden gek genoeg geen maïs, wel andere graankorrels. Misschien omdat de maïskorrels wat harder waren. Van maïs kunnen ze ook dik worden, trouwens. In de VS worden dieren vetgemest met maïs.

Lekker Leven Met Minder zei

Fijn dat de kip weer beter is! wc schoonmaken zal nog wel een klus zijn, kippenstront is erg hardnekkig!!

geldover zei

het viel reuze mee, oude handdoek erover met veel water en daarna nazwabberen. Het was nog niet echt aangekoekt natuurlijk

Anoniem zei

Fijn, dat je kip het weer "doet"!
Groet, Tineke.