zondag 11 maart 2012

lentekriebels

Ja hoor ik heb echt last van de lentekriebels. Zonnetje in huis heerlijk.
Vanmorgen begon de dag wat onrustig. Dochterlief gaf aan dat ze een heel zeer hoofd had. Je voelde op afstand al dat madammeke gloeide. Voor de zekerheid even getemperatuurd en ze had bijna 41 graden. Zielig...Ik vroeg haar of ze een zetkaarsje wilde, maar nee dat wilde ze niet. eerst maar een kinderparacetamolletje gegeven dus. Het was half drie, dochterlief heeft naast manlief verder gerust en ik ben nog even in haar bed gaan liggen. Tegen 7 uur wilde ook ik bij haar zijn, mevrouw gloeide nog steeds, maar had wel praatjes voor tien, toen ik echter per ongeluk het licht aandeed gilde ze eht uit van de pijn. Ik denk dat ze last van een soort migraine heeft. We hebben dus kalm aangedaan en eerst de donkere in betweens dicht gelaten. Naar mate de ochtend vorderde kreeg ze echter weer praat voor tien. De oogjes staan nog wel wat flauw, maar de temperatuur is weer gezakt, ze is nog wel wat warm, maar gloeit niet meer.
Heb haar vanmiddag toch nog even met d'r papa naar boven gestuurd, manlief viel ook om van de slaap, die sliep bijna terwijl ik tegen hem aan t praten was. Morgen moet ie er ook vroeg uit dus mag ie nog even bijtanken.
Ondertussen las ik op mijn favoriete consuminderblogs. Veel consuminderaars zijn ondertussen ook begonnen met een kastje per dag. En ik luie huisvrouw bedacht me dat ik hieraan ooit mee wilde doen, maar dat ik bij kastje 12 of zo was blijven hangen. Na nog drie blogjes over opruimen besloot ik van mijn kont af te komen. De keukenvloer moest toch nog gedweild dus laten we eens beginnen met een keukenkastje leeg te pakken. Deze was eigenlijk zo gedaan. Er kon het nodige weg en veel zaken kunnen beter op een andere plek komen te staan. Ook vond ik weer wc reiniger, hoe ik toch aan zo'n vracht kom, wellicht nog van een huishoudbeurs van een aantal jaren terug waar je het kreeg. Kan me niet indenken het ooit gekocht te hebben, het zijn A-merken en die vind ik veel te duur.
Nou ja kastje 1 was ds leeg, zal ik??? Daarnaast zitten twee treklades. Deze waren ook een rommeltje. Alles er dus uit. lekker doekje erdoor en sorteren wat waar moet komen te staan. DE twee lades hiernaast hed ik al eens gedaan nog niet zo lang geleden. DAn de kast in de hoek. Daar zit zo'n handige ahum draaicaroussel in. Ik had hem pas geleden nog gedaan, maar manlief had een pot honing op de zij erin leeg laten lopen. Pik alom dus, eigenlijk vond ik het zijn taak om het schoon te maken, maar meneer stoorde zich er kennelijk niet aan. Dus weer drie planken schoon.
Dan nog twee planken van een kastje erboven en toen, toen besloot ik dat het genoeg was....Ondertussen moet eigenlijk nog steeds het aanrecht even glad en de vloer gezogen en gedweild worden. Ik moet dus nog heel even en dan is het meeste van de keuken gedaan. Nog een kastje of vijf. De andere kastjes heb ik allemaal dit jaar al een keer gehad.
Ik wil doorzetten, want als het straks weer wordt om buiten te gaan zitten dan heb ik geen zin in een kastje schoon te maken.
Wil straks ook nog even een bak met rucola zaaien. Mmmmm, laat het mooie weer maar deze kant opkomen.

2 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Zo, jij bent lekker bezig geweest! Hopelijk voelt je dochter zich snel weer beter.

Zoekende Vrek met Stijl zei

Hier ook een ziek mannetje. Zielig als de kleintjes ziek zijn. Hopelijk is je dochter snel beter.
En je kastje per dag, goed hoor... Een fijne tip voor mij gezien het feit dat de lente ook bij mij tot opruimwoede leidt.