vrijdag 2 maart 2012

IK GEEF T TOE, IK BEN VERSLAAFD

Afgelopen week was mijn laptop bij een zaak om na te kijken, hij bleef nl maar opstarten. Ik hoop echt dat ik hem morgen weer kan ophalen, want ik mis hem echt. Ik mis het even een stukje kunnen schrijven op het net en om even bij mijn favoriete consuminderblogs langs te kunnen gaan.
Wat al ik een lekker weekend hebben nu ik weer zoveel blogs kan lezen. Kon wel iets op mijn smartphone, maar het schoot niet echt op.
Manlief heeft afgelopen maand nog een redelijk salaris ontvangen, maar volgende maand wordt ie echt slecht. Ik zag nu al dat we deze maand echt krap gaan uitkomen. Als e al uitkomen. Denk dat we zo'n honderd euro per week te besteden hebben. Moet dus alle potjes en jasjes eens nakijken en dan de hand zoveel mogelijk op de knip houden en dan hoop ik het tot de 25e uit te houden zonder debetstand, dan is er mijn salaris weer, ook dan blijft het hand op de knip tot en met begin mei wanneer we weer een volledig salaris zullen ontvangen. Heb al wel een buffer op de spaarrekening gezet vorige maand, maar hoop hier geen gebruik van te hoeven maken. Het heeft wel even mijn ogen geopend dat ik meer geld achter de hand moet gaan houden voor dit soort tegenslagen. Minimaal een spaarpot van 5000 euro wil ik straks achteruit zetten voor het geval we nog een keer in een vergelijkbare situatie komen. Dan moeten we het zeker een maand of 9 kunnen redden als we het kalm aan doen. Wellicht dat ik dus een gedeelte van het belastinggeld hiervoor kunnen gebruiken.
Hoop dat ik van t weekend de ruimte kan vinden om de aangifte in orde te maken. Des te eerder zullen we het geld op de rekening hebben staan.
Missen jullie het ook als je een dag niets kan delen op t www?

4 opmerkingen:

Bespaarstudent zei

Ik ben ook verslaafd :) Ik kan echt niet meer zonder mijn laptop en internet... Er gaat geen dag voorbij dat ik geen blogs lees of mijn mail en facebook check etc. Het is het eerste wat ik doe in de ochtend en het laatste wat ik doe voordat ik naar bed ga. Wel een beetje hardnekkig eigenlijk ;)

Een andere manier van leven zei

Jep ik ben ook verslaafd, kijk om de haverklap even of ik weer iets lezen kan en of ik nog berichtjes heb.
Maar ik vind het wel een hele leuke en vooral leerzame verslaving!

Anoniem zei

Ik ben ook verslaaft. Elke dag even alle blogs lezen en m'n mail checken.
Verder wens ik je sterkte nu je zo krap zit. Ik weet wat het om met weinig rond te moeten komen. Ik moet met 4 grote kids rondkomen van 80 euro. Het is echt een uitdaging.
Succes en hopelijk is het over een poosje weer beter.

groetjes Joke

geldover zei

Lieve Joke,

bedankt voor je reactie. Ik vind het lief dat je reageert, maar bsef heel goed nu dat ik het aan mezelf te danken heb dat ik even krap zit. Uiteindelijk doe ik het mezelf aan, doordat ik gewoon zo min mogelijk van de spaarrekening terug wil zetten. Ik heb nog wel allerlei potjes achter de hand.
Heb echt respect dat jj het met 5 man red van 80 euro. Heb je ook een blog?