donderdag 29 maart 2012

De bloemetjes buiten gezet.

Vandaag heb ik de bloemetjes lekker eens buiten gezet.
Had vorige week al wat plantjes gekocht en had nog drie primula's staan, een bakje met narcisbollen en een bakje blauwe druifjes.
Na deze week meerdere malen mijn primula's te hebben gered van de uitdroging heb ik besloten om ze maar buiten neer te zetten.
heb op de tafel een bakje in rood wit blauw staan, de gele staat nu in de voortuin net als de narcis en blauwedruifjes.
Blijven ze wat langer goed dan binnen.
Heb gisteren nog wat sla in een bak gedaan. MIjn rucola groeit goed, alleen lijk het nog lang niet op grote bladen. Ben bang dat ze teveel in de lengte gaan doorschieten.
De zonnebloempitten zijn ook teveel in de lengte doorgeschoten, denk dat ik deze maar gewoon opnieuw direct buiten in de koude grond ga zaaien.
Mijn aardbeiplanten zetten goed aan, nadat ik ze verplaatst heb, vorige week zak je ze met de dag groener worden. Alleen hadden de kippen de wat lamme sluiting van de ren ontdenkt en hebben ze binnen 1 minuten alles wat groen is weggekaapt. Kan gebeuren, ondertussen de sluiting weer aangedraaid en ze kunnen er niet meer uit nu. De appelboom loopt ook weer uit, nu maar hopen dat ik een beetje goed gesnoeid heb, heb wel een beetje geprobeerd te lezen hoe het moet, maar mijn boompje heeft bij lange na niet de vorm die het zou moeten hebben. IK zag nu wel wat bloesem komen en dat kunnen appeltjes worden als alle knoppen niet verdrogen of om andere reden eraf vallen.
Ernaast staat nog een peren- of pruimenboom. HAd er van beide één, maar één heeft het niet overleefd en weet niet meer wat er is overgebleven. Dus mocht er iets aankomen dan is dat nu een verrassing.
Ondertussen twijfel ik of ik nog bakken zal aanschaffen om meer in te planten. Meer planten betekent meer werk buiten. Maar aan de andere kant is het natuurlijk geweldig je eigen eten zo uit je tuin te kunnen halen.
Er staat nog citroenmelisse in de tuin die komt weer op en ik heb nog bieslook.
Verder heb ik nog steeds een halve bol knoflook op de fruitschaal liggen. Ga deze denk ik ook nog maar even in de tuin zetten. Ook goed tegen ongedierte geloof ik.
Zijn jullie al druk in de tuin aan de slag geweest?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo, ik heb wel wat losgemaakt met mijn reactie op je blog! Ik heb misschien wel iets te fel gereageerd hoor. En dat is totaal niet mijn stijl, dus sorry hiervoor! Maar ik lees diverse blogs over bezuinigen, omdat ik dat ook moet doen door allerlei omstandigheden, waar ik je nu niet mee wil vervelen. En ben dan benieuwd hoe anderen dat doen, en dus lees ik ook graag de tips om zuiniger te leven. Maar bij jou lees ik ook heel andere dingen over je leven. En dan denk ik soms: wie zit hier op te wachten? Maar het is uiteraard je goed recht om te schrijven wat je wilt!
Ik ben al 64 jaar, en heb ook wel het een en ander meegemaakt in mijn leven, maar ik probeer alles positief te blijven zien, en geniet nog erg van mijn leven samen met mijn man. Gelukkig heb ik gezonde kinderen, en 2 lieve kleinkinderen, en de derde is op komst. En daar genieten we ook van!
Dit was wat ik je even wilde vertellen!
Groet, Tineke.

Anoniem zei

En... dit vind ik nou een leuk blogje, zo over de tuin! Wij hebben ook de tuin weer fleurig en kleurig gemaakt, nieuw bankje gekocht, de tegels met de hoge drukspuit schoongemaakt; heerlijk! Leuk, dat je aan het zaaien bent. Spannend om te zien, wat er gaat groeien.Dat vergat ik nog te zeggen in mijn vorige reactie! Haha.
Tineke.

Lekker Leven Met Minder zei

Wel in de tuin, maar nog niet zo erg met de planten. We hebben de eerste maaironde van het jaar weer gehad, tuinmeubels afgespoten zodat die straks in de beits kunnen en vast onkruid en dode dingen weghalen. Ik kijk altijd eerst eens wat er allemaal opkomt, dat is elk jaar weer een verrassing.

geldover zei

Vind het sportief dat je weer reageert, bedankt hiervoor.Mocht ik nog tips hebben dan zet ik ze hier neer. Doordat ik al lang aan eht consuminderen ben denk ik vaak dat weet een ander al. dat is natuurlijk niet altijd zo. Ben nu in het boek van het vrekkenpaar aan het lezen je geld of je leven, dit is vrij te downloaden. Mijn allergrootste wens is om op mijn 55e mijn hypotheek te hebben afgelost. 50ste zou nog beter zijn, maar of dit reeel is betwijfel ik.

Vlijtig Liesje zei

Leuke woordspeling! Ik dacht dat je eens flink uit was gegaan, maar je hebt letterlijk de bloemetjes buiten gezet. Wat zal dat een kleurenpracht bij jou worden.