zondag 5 februari 2012

O ja de meterstanden

Werkelijk geen idee of het veel of weinig is. We hebben een grote woning, inhoud 620 m2.
Manlief is momenteel de hele dag thuis en doucht ook elke dag meerdere malen.Tv staat werkelijk bijna de gehele dag aan. We koken inductie en hebben vloerverwarming.

Maar de meterstanden.
Meter 1 was 6021, nu 6077 56
Meter 2 was 6351, nu 6408 57
gas was 5342 nu 5451 109
water was 202 nu 204. 2

Hie denken jullie over mijn standen?
Verbruik ik veel of weinig?
Hoop dat ik er volgende week weer aan denk.
(Meterstanden zijn van een week)

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Valt mij mee dat gasverbruik. Mijn huis heeft ongeveer dezelfde inhoud en ik heb 155 m3 gebruikt afgelopen week. Moet ik erbij zeggen dat ik een kamer heb van 11 meter lang, 5 meter breed en een plafond van 3,30. Heb nu op de andere kamers ivm de kou ook wat gestookt, dat doe ik normaliter niet. Een groot huis is leuk maar heeft ook zo zijn nadelen.

Anoniem zei

Ik heb eigenlijk geen idee, ik moet dat ook maar eens bij gaan houden. Behalve het water dan, daar kan ik niet goed bij.

Anoniem zei

Het valt reuze mee voor zo'n groot huis en vooral als er altijd iemand thuis is.
Alleen zie ik bij gas staan:was 5342 nu 5451 en dan staat er een 9 achter. Volgens mij moet dat 109 zijn. Of zie ik dat verkeerd?

Sorry dat ik zo reageer, maar ik kon zelf geen berichtje plaatsen.

Gr. Janny

Realmam zei

Eerlijk gezegd vind ik jullie energieverbruik best veel. Wij verbruiken 2,5 keer zo weinig en ik ben ook hele dagen thuis. En een groot huis hoef je niet altijd helemaal te verlichten. Of verbruikt het inductiekoken zoveel energie? Je zou eens kunnen achterhalen wat het meeste energie verbruikt bij jullie. Daar heb je ook speciale apparaatjes voor.

Realmam zei

Oh, er staat niet bij om wat voor periode het gaat, ik nam aan een week, maar als het een maand is, dan valt het reuze mee ;)

Anoniem zei

Hier een huis in de Randstad, halfvrijstaand en 450 m3 inhoud. Drie volwassenen (zoon van 22) en altijd iemand thuis. Meter 1 was 38, meter 2 was 39 en gas 77 kub. De watermeter lees ik eens per maand af, die fluctueert toch zeer weinig.
Ik moet erbij vermelden dat wij geen vloerverwarming hebben, geen zonnebank en koken doen we op gas. Wel staat er sinds gisteren een elektrisch kacheltje in de garage, tegen het bevriezen van de leidingen (en het bier). Het aflezen van de meterstanden is een heel goed begin om je bewust te worden van je verbruik. Veel succes met besparen ! Groet, Greetje54

Monique65 zei

Afgelopen week was het verbruik erg hoog bij ons. Ik heb het jaarverbruik stroom gedeeld door 52 en gemiddeld is dat voor ons 104 kwH per week. Hier probeer ik altijd onder te blijven. Gasverbruik afgelopen week erg hoog. 139 m3 terwijl vorige week 90 m3. Hier ook inductie en sauna voor mijn reuma. De inductie kun je als je niet kookt uitzetten in de meterkast omdat deze sluipstroom heeft van ongeveer 6 watt per uur.

Lekker Leven Met Minder zei

Het lijkt mij heel netjes, wij zitten op het moment zo rond de 30 kuub per dag :( Nu is ons huis wel ongeveer twee keer zo groot qua inhoud, maar toch.

Anoniem zei

Wij hadden voor deze week:
Meter 1: 59
Meter 2: 65
Gas : 96

We zijn een gezin van 7, waarvan 2 uitwonende kinderen alleen van vrijdagavond tot zondagavond kwamen logeren.