zondag 12 februari 2012

Ik dacht te kunnen uitslapen.....

Gistereavond belde mijn moeder of dochterlief een nachtje bij har wilde slapen. Ze mocht 's avonds mee ergens naartoe en dan een nachtje slapen.
Helemaal goed, want ik dacht lekker bij te kunnen tanken. Dochterlief komt wel erg vroeg zich melden de laatste tijd en ik heb mijn rst echt nodig.
Mijn huidproblemen steken de kop weer op en dan is het tijd om alles even een stapje minder hard te doen.
Nou ja ik schreef al ik dacht te kunnen uitslapen.
Want met het koude wer hebben we het kippenhok open gezet. Dit zodat ik ze overdag niet vergeet om vaker schon drinkwater te geven en ze zich kunnen melden bij de achterdeur.
Nou dat melde dat deden ze dus vanmorgen omhlaf 8. Ik werd wakker en dacht wat hoor ik nu toch. Eén kip die tokte echt van ik ben er,de andere liet echt een complete klaagzang horen. Ik heb nog geprobeerd me om te draaien en te denken ze zijn straks aan de beurt, maar het hield niet op.
Manlief snurkt er dwars doorheen dus ben ik er maar weer uit gegaan.
Heb ik meteen even de tijd om de boel lekker glad te trekken.
Ik heb de meterstanden weer opgenomen.
Meter1 6116 deze week 39
meter2 6468 deze week 60
gas 5548 deze week 103
water 205 deze week 1

De dagteller is dus erg hard gezakt.(17) Het enige dat er volgens mij veranderd is is dat ik nu 's morgens een kan water kook en hier gedurende de dag de koffie en thee van zet.Verder kan ik het zo niet denken. ( Bedenk me net dat ik juist heeeeeel erg lang moest strijken op dagstroom)
Ik ben erg benieuwd naar meterstanden van volgende week. Ik heb nu op vier plekker er stroomkillers van de action tussengezet. Deze kosten 0.89 cent en ik hoorde dat die het sluipverbruik tegengaan. Im ga eerst kijken of ik het vind werken en zo ja dan zet ik ze dus overal tussen. Heb ergen gelezen dat wanneer je 1 kwh tegen kunt houden je dit op jaarbasis 1 euro scheelt. Die stroomkiller verdiend zichzelf dan makkelijk terug.
Een ander punt waar we zeker nog naar kunnen en moeten kijken zijn de lampen in de woonkamer. IK heb nu overal van die halogeenspots en in de meeste moeten er dan ook nog 4 in. Hier is nog een grote winst te behalen dus.
Wat me tegenhoudt is het feit dat ik op zoek ben naar lampen waar ik jaren tegenaan wil kijken en die ik dus mooi moet vinden. En eerlijkheidshalve zie ik er af en toe wel 1, maar ik ben niet bereidt om 300 euro neer te tellen voor een lamp.;-(.
Hoe was julie verbruik de afgelopen week en hebben jullie nog punten om te verbeteren waar je tegenaan hikt?

Verder wil ik jullie allemaal weer bedanken vor het aanmelden bij panelwizard, ik zag nu 8 inschrijvingen en vier aspirant panelleden.
Hoop jullie gauw bij de leden te mogen verwelkomen.
(mocht je je nog willen aanmelden zie mijn blogje hieronder......)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Goedemorgen,

Stroomkillers? Hoe werkt dat precies?

Groetjes Karin

Zena alias Buffertje zei

Ik ben één van degenen die zich heeft aangemeld!

CasaDiMama zei

Stroomkillers...dat is ook nieuw voor mij, dus daar ga ik straks even op googelen.
Ik was deze week aan stroom 46 kwh kwijt en gas 63 m3.
Ik ben erg benieuwd wat het gas doet als er weer wat normalere temperaturen aanbreken, want we hebben sinds 2 weken een nieuwe HR ketel. Nog even geduld hebben dus.

Lekker Leven Met Minder zei

Ik kende stroomkillers ook niet, maar het klinkt wel handig. Ik trek hier veel stekkers eruit. We hebben overal waar het kan LED, waar het nog niet zit komt het ook niet, want daar ziet het er niet uit. Ik zou op de termijn graag nog eens een zuinige wasmachine hebben, want onze bijna 20 jaar oude Miele is dat niet echt meer, denk ik. Maar zolang hij het doet, ga ik er geen geld aan uitgeven. Een wasmachine gaat volgens mij iets van 20-25 jaar mee en dat betekent dat ik er in mijn leven nog wel 1 of 2 moet gaan kopen. Dan wacht ik met die eerste (huidige hebben we gehad) zelf kopen nog wel even.