donderdag 5 januari 2012

Vannacht geen oog dicht gedaan

Vannacht heb ik niet kunnen slapen, gisteravond was ik onrustig toen ik ging liggen en net toen ik wegdommelde kletsten de hagelkeien tegen het raam. Ik hoorde allerlei vreemde geluiden, wat achteraf de storm was die de nodige spullen buiten op een grote hoop smeet. Om goed 5 uur besloot ik maar eerst even naar het toilet te gaan. Ik dacht ik doe geen licht aan, kan ik immers prima in het donker en ineens was me daar een lichtflits en een klap. Onweer, nou toen was het feest compleet. Dochterlief was ook wakker en gaf aan dat ze toch wel graag bij ons in bed wilde liggen. Nou ja als ze stil bleef liggen, ze woelde en rolde heen en weer. Om kwart voor zes ging de wekker van manlief. Hij nam dochter mee naar beneden en ik mocht nog een half uurtje liggen. Daar werd ik nog onrustiger van dus ben ik maar het bed uitgegaan en heb de hoeslakens afgetrokken om in de wasmachine te doen emt de witte was. Om 7.15 was ik met dochterlief in het zwembad. die overigens goed haar best deed vandaag. Toen ik thuiskwam gelijk de was aan eht droogrek gehangen en ik ben nog even lekker een uurtje op de bank in slaap gesukkeld, totdat dochter dorst had en om een glaasje ranja vroeg. Ik heb net de frituurpan aangezet voor een kroketje voor dochter en wat kleine hapjes voor mij. De patat is op, jammer dan, we maken eerst op wat we in huis hebben.
Ik heb er minihamburgers uitgehaald voor vanavond. Afhankelijk van waar ik zin aan heb maak ik er soepballen, grote hamburgers van of ik laat ze zoals ze nu zijn.
Ik heb de hoeslakens net tien minuten in de droger gegooid, ze waren nog net niet droog, maar ik wil vanmiddag echt even een uur goed slapen. Nou ja tien inuten is beter dan ze helemaal in de droger gooien zullen we maar zeggen. De rest hoop ik wel anavond droog te hebben aan mijn rek.
We hebben vanmorgen rijstewafels gegeten als ontbijt. Ik wil proberen niet naar de supermarkt te moeten, omdat ik nu al weet dat ik met meer ga thuiskomen dan waarvoor ik heenging.
Mijn werkgever heeft weer een 7 euro voor het eten overgemaakt. Ga ik de helft van op de hypotheekrekening zetten. Dit heb ik bespaard, doordat ik een fles extra fris heb meegenomen en een heel pak vla. Dat is in ons gezin opgegaan.
Dochterlief wil graag koekjes bakken en ondanks dat ik de kast er nog vol mee heb wil ik aan haar wens tegemoet komen. Mag ze ze morgen in een mooi papiertje meenemen naar opa en oma. Ik mag morgen weer naar het werk. Ja, ja mag, want hoe lang nog.....
Bij deze bellof ik Geldover dat ik vandaag NIET naar de supermarkt zal gaan. Ik moet het doen met wat in huis aanwezig is. Vanavond nog even op zoek naar mijn lunch voor morgen, want de bedrijfskantine, die is veel te DUUR..

2 opmerkingen:

Realmam zei

oei, als je al van te voren weet dat je meer gaat meenemen kun je beter thuis blijven inderdaad! En dat is met dit weer ook geen overbodige luxe ;)

CasaDiMama zei

Goed stand gehouden dus vandaag.
Nog meer zulke dagen en dan tikt het op jaarbasis lekker aan.
Warme groet uit de casa!