maandag 9 januari 2012

Ondertussen erwtensoep aan t koken.

Vanmorgen nog niet veel bijzonders gedaan, naar een was ophangen.
Ben vanmorgen op de fiets met dochter naar haar school gegaan. Moet hier een afweging maken tussen de auto, vanwege mijn slechte bekken of de fiets en pijn de halve dag. Heb vandaag mijn bespaardrift laten winnen. Als het droog blijft breng ik haar vanmiddag weer met de fiets weg. Het dreigt een beetje nu.
Verder heb ik nu een pan erwtensoep opstaan. Had nog wortel, prei en ui in huis en heb net nog een aardappel onderin de kast gevonden. Moest dus op pad voor een knolselderij en een pak spliterwten. De knolselderij was 75 cent bij de lidl en ik heb hier nog een zak bruine bollen meegenomen. Schade totaal 1,30.
Helaas hadden ze er geen spliterwten dus moest ik alsnog naar de c1000, spliterwten 0,88 cent en heb voor de zekerheid ook een pak erwtensoep meegenomen. Totale schade 1,84 euro. Ik wist niet of ik het zonder pakje ook lekker op smaak krijg. MIs ik iets dan kiper ik het pakje erin. Smaakt het zonder ook lekker dan bewaar ik die nog voor een andere keer.Had nog drie karbonaden in de koelkast liggen en heb ook nog een pakje gerookte spekjes. Evt zelfs nog een goedkope rookworst, maar laat deze er nog even uit om te kijken of manlief dan wel de snert lust. Zo niet dan nodig ik mijn ouders woensdagavond uit om hier te komen eten en gaat de rest in de vriezer. Trouwens de rode kool van gisteren was ook lekker, Heb nog twee keer alleen rode kool ingevroren, één keer een complete maaltijd met casselerrib en aardappels met appelstukjes. Manlief heeft vandaag ook een gehele maaltijd meegenomen.
Het gat in de vriezer eten lukt op deze wijze niet zo, haha. Maar maakt niet uit. Als er een keer snel snel gegeten moet worden gaat het des te harder denk ik dan maar.
Dochterlief en ik hebben het restant groentensoep van zaterdag net met zijn tweeen opgegeten, lekker met een bolletje erbij.
Het voelt goed om minder in huis te halen en toch lekker te kunnen eten.

1 opmerking:

Lekker Leven Met Minder zei

Leuk he, als je creatiever wordt met wat je nog in huis hebt of varianten probeert. En dat je daarbij nog geld overhoudt, dat is helemaal mooi!