dinsdag 24 januari 2012

Kast nr 1

Al weken lees ik de opruimblogs. Dat zou me moeten motiveren, maar als je zo halfgebakken in je vel zit en al moeite hebt om zuurstof binnen te krijgen dan laat je het wel.
Tot gisteravond, ik had net een nieuwe was aan de lijn gehangen en was eerlijk gezegd al aan het einde van mijn latijn, maar de buffetkast riep me gewoon.
Ja je leest het goed, niet beginnen met een klein kastje maar gelijk de grote.
Ik heb plank voor plank op de bank gegooid en weer ingeruimd. Eerlijk gezegd is er voornamelijk wat papierwerk weggegaan, een theepot, een sauskom en een schaaltje.
Wel heeft het laatste glaswerk in deze kast nu ook een andere bestemming gekregen.
IK ga niet elke dag een kastje doen, maar kijk gewoon wanneer ik wat aanpak en hoop aan het einde van het jaar dan ook op de 365 te staan.
Nou dan ga ik nu eens bij al die anderen kijken. Wellicht dat ik later vandaag nog wat tik
En ja daar ben ik weer, kom niet goed op gang vandaag, moet elke keer na kleine inspanning weer op de bank zitten om bij te komen. Heb de was die ik gister heb opgehangen opgevouwen, probleem is echter dat het nu op de tafel ligt, maar naar boven lopen daar moet ik nog even niet aan denken.
Verder zag ik dat manlief gister nog iets in de vaatwasser heeft gedaan, maar de deur niet goed dicht heeft gedaan, waardoor deze nu niet op nachtstroom heeft gedraaid. Ik heb hem nu dus aangezet. Kan straks het aanrecht ook weer gladgestreken worden. Verder probeer ik beetje bij beetje mijn kamer weer in het fatsoen te krijgen. Wat een ramp als je de teugels niet strak aantrekt.
HEb ergens gelezen dat je klusjes moet beoordelen en moet kijken of je het binnen twee minuten kan doen, kan dat dan doe je het direct. En als ik eraan denk dan lukt dat aardig en blijft het ook redelijk netjes. Maar de laatste paar dagen heb ik er weinig aan gedacht.

3 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Goed zeg! Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is om dan te beginnen. Hier is de vaart er een beetje uit, maar ik ruim niet echt op, maar doe meer dingen weg. Wat er dan over blijft, is vaak automatisch al opgeruimd, omdat het gewoon niet zoveel is. Maar de ene keer gaat alles zo weg, de andere keer blijkt het toch veel lastiger te zijn.

Anoniem zei

Welkom bij de club. Ik ben ook veel meer gericht op haalbaarheid dan op elke dag een kastje of in mijn geval plank. Maar het is een leuke motivator zo'n project. Ook bij mij gaat het er vooral om van de overbodige troep af te komen.

Realmam zei

Ieder haar eigen tempo he? Als je jezelf er maar prettig bij voelt en je niet opgejaagd voelt. Ik zie ook dat je tabs gelukt zijn, fijn!