maandag 9 januari 2012

Ik weet t mijn derde hersenspinsel van vandaag....

Ik ga dit jaar meer groente zelf verbouwen. Moet nog even kijken hoe en waar. Wellicht gewoon in de voortuin, maar ook in de achtertuin. Manlief is van plan het kippenhok te gaan verplaatsen, maar waarschijnlijk gaat dit toch nog wel even duren dues ga ik straks gewoon kijken wat ik kan planten. Wellicht dat ik nu al wel sla in huis moet kunnen telen. Heb immers nog zaden liggen en op zolder plek zat. Mmm lekker zelf geteeld en dus vrij van allerlei bestrijdingsmiddelen ed. Wellicht moet ik er maar eens een plan op los gaan laten. Kapucijners kunnen wellicht tegen de schutting aan geteeld worden.
Wel sneu voor de kipjes dat ze straks dan echt niet meer buiten t hok mogen komen. Ze eten immers alles wat los en vast zit.
Ben benieuwd wanneer ze weer eieren gaan leggen. Zit nu al bijna een half jaar zonder en als ze halverwege de lente niet gaan leggen....dan dreig ik ze met de soeppan. Haha.
Ik moet er nog even over nadenken of ik het wel zou kunnen mijn eigen kippetjes die ik elke dag voorzien heb van voer... Denk t niet, we wachten het warme weer af en hopen dat ze dan de smaak van het leggen weer te pakken krijgen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk! Ik heb ook kipjes! En een moestuin. Een makkelijke moestuin (in van die bakken, misschien ken je het?) Ik was van plan om er kippengaas voor/over te spannen. Eigenlijk was ik van plan een soort "insteekhekken" te maken van hout en kippengaas, die ik ook weer weg kan halen in de winter, zodat ze dan mooi de rommel op kunnen ruimen. Ik ben benieuwd wat jullie verzinnen!

Anoniem zei

hoi,
kippen en met name wyandottes leggen in de winter wat minder. zijn ze wel de rui doorgekomen? anders mais bijvoeren.
even een tip voor de volgende leg. wyandotte eieren zijn de meest lastige eieren om uit te broeden de laatste dagen van de broedtijd sproeide ik er een beetje water aangelengd met natuurazijn op om het ei wat dunner te maken.
groetjes Jacqui