vrijdag 27 januari 2012

Grote schoonmaak is begonnen!!!!

Vandaag heerlijk weer, een stralend zonnetje vanmorgen deed me beginnen met de grote schoonmaak. De kamer van dochterlief zag eruit alsof er een bom was ontploft. Speelgod overal door de kamer en overal kleren en een rommel onder t bed. Je snapt niet waar die troep vandaan komt in een week tijd.
Ik besloot om het vandaag dan gelijk maar eens grondig aan te pakken. Dus bed voor de muur weggetrokken en ook de plinten en randen goed gezogen. Het bed lekker verschoond en het dekbed even buiten gelucht.
Verder het grote kleed een gondige zuigbeurt gegeven. Als je kijkt hoeveel haren ik dan uopzuig dan vraag je je af of ze nog haar op d'r hoofd overhoudt. Hele plukken. De ramen heb ik van binnen en buiten gelapt, de gordijnen weer lekker fris gewassen. Toen de deur van de kledingkast geopend. Ook hier lag niets meer op de stapel, maar alles door elkaar. Dochterlief zoekt zelf combinaties uit en goit dan alles omver. IK heb er anderhalve vuilniszak aan kleren uitgetrokken voor een nichtje.
Ook de speelgoedmand moest het ontgelden. Speelgoed waar ik elke keer kleine stukjes van vindt rondslingeren die hebben het veld geruimd. Volgende week komt de container, hij kan maar weer eens goed vol zijn. :-)
Ik heb besloten om de kleine kerstboom op haar kamer ook maar naar de zolder te doen, het wordt anders een goort stofnest en zo is het ook leuker als ze hem volgend jaar weer terug krijgt.
Manlief heeft onze kamer op zijn manier gedaan. Kan ik deze volgende week de grote beurt geven. Hoop dat straks de was nog even lekker buiten droogt, de stoeptegels zijn droog dus t zou moeten lukken....
Had vandaag echt geen zin meer om te wachten op het weekendstroom van morgen, want wat gedaan is is gedaan.

3 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Als je zo'n opruimenergie voelt opwellen, moet je er ook meteen gebruik van maken! Groot gelijk heb je.

Het klinkt alsof de kamer van je dochter nu weer heerlijk fris en opgeruimd is.

Anoniem zei

Lekker bezig geweest dan. Goed zo, je moet er gebruik van maken als je dan een keer zin hebt in zulke klusjes. (Hier ook vreselijk aan het poetsen geweest, ik denk dat het door de lichtinval kwam ofzo :))

nieuwelevensstijl zei

Zo, dat is een grondige aanpak zeg. Heerlijk.
Je hebt gewoon alles aangepakt in die kamer. Wat een genot moet het zijn om er nu in te lopen en alles zo schoon en fris te zien.