maandag 9 januari 2012

16500 euro bespaard !!!!!!!!

Ja een vlugge rekensom leert me dat de huidige aflossingen in de afgelopen drie jaar me een 16500 euro gaan besparen in de komende 321 maanden. 321 maanden zijn de resterende termijnen als we uitgaan van een looptijd van dertig jaar.Waarschijnlijk zelfs meer, want reken nu met rentes van 4.1%. denk niet dat ik die in 2020 weer opnieuw zo laag mag prikken. Ik betaal de komende maanden 50,76 euro minder dan in de eerste maand dat we deze woning hadden. dit gedeelte staat op aflossingsvrij dus schuld bleef staan. Door nu in te grijpen en af te lossen bespaar ik dus sowieso de 16.500 euro aan rente en mijn restschuld is verlaagd met 22.427 euro.
Dus met andere woorden de opsteker voor mensen die denken dat inlossen niets helpt en maar tientjes per maand oplevert, reken eens door dan zie je dat je echt goed bezig bent. Alles is nog niet helemaal up-to-date in mijn hypotheekoverzicht, hoop dat dit morgen is bijgewerkt, kan ik dan mijn exacte restschuld aanpassen.
De spaarrekening bevat nog 210 euro met nog 15 dagen te gaan.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Super zeg!
Ik reken ook altijd alles door om het totaalplaatje te zien.

Lekker Leven Met Minder zei

Ook ik reken regelmatig even door, ook om het motiverend te houden. Overigens vind ik tientjes besparen ook al heel leuk hoor, maar daarbij lijkt soms de verhouding wel een beetje zoek, dat je b.v. €10.0000 af moet lossen om €10 per maand te besparen. Maar wat je zegt; je moet kijken naar hoeveel dat over de hele looptijd is + als je dat geld opnieuw weer in je hypotheek steekt, gaat het aflossen steeds harder.

Anoniem zei

Je had wel zin in bloggen vandaag :) Maar super hoor, je bent heel erg motiverend bezig!

Anoniem zei

Geweldig! Mijn man wil niet extra aflossen...inderdaad zijn argument: een groot bedrag aflossen is tientjes werk per maand...Wij sparen nu voor de studie van de kinderen maar ik ga hierna sparen voor de aflossing van de hypotheek!