dinsdag 20 december 2011

Zo stap 1 is gezet.

Vandaag na wij beraad met onze hypotheekverstrekker 7800 euro overgemaakt naar de hypotheek. Geld komt eerst op een tussenrekening bij hen binnen, maar dit is het bedrag dat er in ieder geval afgaat, er komt nog een paar euro rente bij als ik geluk heb.
118195 min de 7800 euro maakt 110395. Ik wordt er nu al blij van, omdat ik me nu al realiseer dat we het komende jaar dus onder de 100.000 euro gaan komen.
Zag vandaag trouwens een rente van leaseplan die voor een jaar kan oplopen naar 3,95% via de adverteerder op mijn blog. Heb gestemd op de jaargetrouwe rente, want dan kan ik evt voor 3,95% een jaar gaan vastzetten, dan heb ik volgend jaar des te meer om in te lossen. Met belastingvoordeel heb ik nl nu een lagere rente die ik moet betalen voor mijn hypotheek.In januari maak ik nog een bedrag over van 7800 euro vanuit spaargeld en spaarloon en dan gaan we weer even een pas op de plaats maken en kijken hoe ik het slim kan aanpakken.

Vandaag tevens baar het servicebureau geweest van onze zorgverzekering en inderdaad is het voor ons waarschijnlijk veel voordeliger om een hoog vrijwillig eigen risico te nemen. Zelf heb ik uit de basis eigen risico maar 75 euro opgemaakt en manlief helemaal niets. Voor ons beiden bespaar ik tezamen nu 600 euro, terwijl ik voor beiden het vrijwillig eigen risico op 500 heb gezet. Alleen de kosten die nu uit de basis verzekering als eigen risico worden geteld tellen mee voor het eigen risico dat je vrijwillig neemt. Dus mijn chiropractor bijv blijft vergoed voor 40 euro per dag.
Ik bespaar nu zeker 600 euro op jaarbasis terwijl het ergste wat er kan gebeuren is dat we allebei volgend jaar hele hoge kosten hebben en we dus 1000 euro moeten uitgeven. Het ergste dat er kan gebeuren is dus dat het me achteraf gezien 400 euro extra kost. Die gok neem ik graag als ik zeker ben van 600 euro op mijn rekening. Ik ga het geld apart zetten zodat mocht het nodig zijn ik het kan aanspreken zo niet dan wordt het aan het einde van eht jaar ingelost op de hypotheek.

Vandaag 20 euro gekregen voor het kookboek van Jamie. Dit geld doe ik bij het vakantiepotje als manlief morgen te horen krijgt dat ie ook vrij krijgt. Ik heb al vrij gekregen. Moet dus op zoek naar nog wat spullen voor marktplaats.:-)

De sfeer op het werk is nog steeds om te snijden. Iedereen baalt van de onzekerheid en onrust die het met zich meebrengt en om de haverklap lopen er mensen huilend achter hun bureau weg. Het is lastig mensen te woord te moeten staan als je jezelf zo k*t voelt.

Heb vandaag nog een oude bon gevonden van man waarop nog eea stond wat ik kon declareren op mijn werk. Heb deze dus ingeleverd samen met de bon van vandaag met een beetje geluk weer 30 euro verdiend. Vandaag een kliekje van mezelf meegenomen en de gekochte maaltijd in de vriezer gestopt. Kan manlief volgende week mooi meenemen.

Ik moet nog eens op zoek naar die tickers dan kan ik de financien mooi aan de zijkant bijhouden. Lekker inzichtelijk heb alleen even geen energie om uit te zoeken hoe te plaatsen en hoe bij te werken.....
Zo ga nou even genieten van de rauwkostsalade die ik op kosten van de baas heb ingekocht. Lekker op een petit pain van de lidl die een paar cent kosten.:-)

Bijna vergeten, de weegschaal gaf vanmorgen minder dan 125 kilo aan.....

5 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Wat goed van die aflossing! En ook super dat er nog zo eentje gepland staat voor januari. Voor je het weet zit je al onder de 100.000! Sterkte op je werk, probeer een beetje bij de dag te leven en niet teveel in doemscenario's te denken. Als er iets komt, dan doe je daar niets aan. Je kunt je wel gek maken, maar ook dat verandert er niets aan.

LegeZakkenVrouw zei

Dat is mooi,dat je zo snel al wat kilo's kwijt bent. Ga zo door!

Jenny Green Teeth zei

Ik hoop dat het allemaal wel een beetje snel gaat op je werk, want onzekerheid is het ergste. Tjonge, jouw blog en die van LLMM maken mij toch wel erg enthousiast om m'n hypotheek sneller af te lossen. De vraag is of dat handig is aangezien we binnen 3 jaar willen verhuizen...

geldover zei

@ Jenny Green Teeth: weet niet wat voor soort hypotheek je hebt, maar als je bijv net als ik een gedeelte in een polis spaart, of wellicht via banksparen, dan neem je de waarde van je polis of spaarrekening gewoon mee naar je volgende woning. Direct inlossen op je woning is dan niet verstandig, omdat je op dat gedeelte je belastingvoordeel kwijt raakt.
Geldover

nieuwelevensstijl zei

Wat ben jij goed bezig zeg. Niet alleen met de financiƫn, maar ook met jouw gewicht. Heerlijk dat je onder de grens van de 125 zit. Wat een vervelende sfeer zeg op het werk en ook heel begrijpelijk. Heb dat ook mee gemaakt, geeft zeer veel spanning.
Leuk en gezellig dat je weer wat vaker schrijft :-)