zondag 18 december 2011

Tja en ik blijf maar malen........

IK wil echt aan de slag met het aflossen op de woning. Heb me voorgenomen om alles wat aflosvrij staat zoveel mogelijk te gaan inlossen. Het liefst binnen de tien jaar, maar dat gaat echt hard werken worden, want ook hier ga ik het bedrag nu bekend maken, het gaat om 128.000 euro Zou dus een 1000 euro per maand moeten inlossen om tot dit bedrag te komen. Zware dobber dus. Wat ik me wel realiseer is dat met elke aflossing ik minder maandlasten heb en er dus eigenlijk naar toe moet groeien. De reden dat ik het het liefst aflos voor 2020 is dat ik dan een nieuwe renteperiode moet kiezen. Alles wat dan weg is hoeft niet meer mee in de nieuwe renteperiode. Lukt het me niet is er geen man overboord, ik kies dan waarschijnlijk toch voor een variabele rente zodat ik dan net zoveel mag inlossen als ik wil.
:-)
Ik stond vanmorgen kaisersmorrn te maken, heb vanlaatst een zakje meegenomen uit Duitsland op aanraden van een vriendin die aangaf dat dat echt heel erg lekker zou zijn. Ik vond het eerlijk gezegd niet meer dan een zoete pannenkoek. Haal dat spul dus niet meer in huis, maar maak het zelf met bloem, vanillesuiker, een ei eneen handvol rozijnen. Bedacht me wel dat dit erg goedkoop eten dan is. Misschien moeten we eens per week maar eens een pannenkoekdag inlassen. In de pannenkoek kan ik dan allerlei restjes verwerken. Zo wordt de een dan hartig en de ander zoet. Ieder zijn eigen smaak dus. Kan ik gelijk besparen en ik hoe minder weg te gooien, want helaas daar maak ik me nog steeds wel eens schuldig aan.
Vanmorgen extra vroeg het bed uit gegaan, ik heb de was aan het droogrek gehangen, was weer erg vsan de droger de laatste tijd, maar wil zien dat ik het voorlopig weer niet doe. Alleen als ik anders helemaal verzuip in het werk dan mag het nog, maar wil dat dus gaan voorkomen.
Vrijdag had ik mijn beddengoed uitgewassen en alles was binnen de 2 uur droog aan het rek in de kamer, had het heoslaken om mijn bank getrokken, moest nl mijn dochter uit school halen en daarna even naar mijn ouders. Ik dacht die hang ik straks wel beter uit, maar was bang voor de kreukels als ik hem in de machine liet zitten. Die was dus geheel droog. Het dekbed hoe had ik over het droogrek gedrapeerd en nadat ik deze bij terugkomst dus nog even keerde was deze ook zo droog. We hebben vloerverwarming denk dat dit scheelt, we krijgen dus altijd warmte van onder naar boven.

Voor het eten van vandaag heb ik prei gekocht, denk dat ik maar probeer daar zelf een schotel van te maken met een ei, wat saus en aardappels. Volgens mij heb ik nog knabanossi's liggen, soort salami, van de verjaardag van mijn dochter, die kan er tevens mooi bij door. Voor verder vlees duik ik de vriezer in. Het boodschappenbudget van deze week wordt erg karig. Ik wil zoveel mogelijk opeten van de spullen die ik allemaal in huis heb. Was blij met bijna alles uit mijn kerstpakket, er gaat dus weinig terug voor de voedselbank. Wel neem ik morgen een pak koffie mee, deze wordt morgen op school van dochter ingezameld voor de voedselbank.

Het kookboek dat ik op marktplaats heb gezet gaat waarschijnlijk ook van de week de deur uit, wacht vandaag nog even af en mail vanavond naar de belanghebbende dat ik akkoord ga. Wacht bewust nog tot vanavond, omdat er waarschijnlijk vandaag nog mensen naar zullen kijken, en hopenlijk komt er nog een bod overheen. Anders heb ik toch een 15 euro in de pocket.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag toe, en mochten jullie nog goede bespaartips hebben ik hoor het graag.

2 opmerkingen:

Zuinigaan zei

1000 euro per maand lijkt me inderdaad héél erg veel! Want dat is dan natuurlijk bovenop je normale hypotheeklasten. Ik heb in de afgelopen 14 maanden €19.000 afgelost (deels in 2010 en deels in 2011). Dat scheelt mij nu €72 per maand aan hypotheeklasten. Volgend jaar wil ik nog weer €7000 aflossen.

CasaDiMama zei

O wat komt dit bekend voor!
Soms denk ik wel eens, schiet het dan ook nooit op?! En op andere momenten ben ik zo gemotiveerd als een pittbull. Moet wel zeggen dat de gemotiveerde episodes dat ik me overal in vastbijt, gek genoeg ook de leukste zijn, met zelfs een soort geluksgevoel en dan is zuinig zijn écht mijn hobby!
Want veel kleintjes maken gewoon een grote, zeker op de alombekende jaarbasis.
Jouw pannenkoek idee ga ik bij deze trouwens ordinair van je jatten inclusief de hartige versie.
Lijkt me een hele goeie.
Maar ik heb nog een cash-crasher voor je in ruil. Mijn zelfgemaakte Seitan-schnitzels op mijn receptenpagina.
Lieve en warme groet uit de casa!