zaterdag 10 december 2011

Doelen voor 2012 (deze lijst kan ik later aanvullen)

Als eerste wil ik een spaardoel maken als extra aflossing op de hypotheek.
We kunnen sowieso een 10.000 extra aflossen vanwege de belastingteruggave die we elk jaar jaarlijks laten terugkomen en het geld van de spaarloonrekeningen.

Daarnaast wil ik kijken of ik nog een 6000 extra bij elkaar kan sparen. Ik vind het wel reuze spannend, want heb nog niet bekeken wat de extra kosten gaan worden voor ons gezin het komende jaar.Hier ga ik een aparte spaarrekening voor openen.Ik ben al begonnen, klaar voor de start af, het advertentieprogramma G>O>O>G>L>E A>D>S>E>N>S>E op deze site gaat me eindelijk de eerste 75 euro uitbetalen. Dus iedereen gelijk middels deze weg bedankt voor het klikken op de banners. Nog 5925 te gaan dus. Moet toch eens op zoek naar spullen voor op marktplaats.Probleem is dat ik vaak denk dat dingen te goedkoop zijn om te verzenden, ik verwacht dat er niemand belang heeft bij mijn afgedankte zaken. Toch nog op zoek naar het gat in de markt.
Morgen wellicht de kleding die ik al in de zak voor wegdoen heb gedaan nog eens kritisch bekijken en kijken of ik ze wellicht niet beter op marktplaats kan zetten.

Moet nog steeds informeren bij de zorgverzekering of het voor ons zin heeft het eigen risico omhoog te schroeven. We hebben eigenlijk maar een 50 euro ER verbruikt dus beredeneer ik dan waarom niet omhoog schroeven als de premie ermee naar beneden gaat? Wil weten op welke zaken dan de ER telt. Mijn choripractor bijv telt niet mee voor het normale ER, maar wellicht wel als ik mijn ER omhoog schroef? Toch maar eens even gaan informeren.

Verder wil ook ik mijn huis ontrommelen. Denk dat ik maar een doel per week ga maken als 25 dingen per week die eruit moeten.

Verder wil ik een wensenlijstje gaan maken.
Vandaag is een van mijn wensen op mijn pad gekomen. Vanwege een huidallergie wilde ik altijd al graag een dubbele zonnebank. Zuinig als ik ben wil ik die alleen niet nieuw, maar tweedehands, van een vreemde dan weet je niet hoe oud de lampen zijn en of ie het goed doet dus dat weerhield mee ook nog al eens. Meer dan 250 euro wilde ik er sowieso niet voor uitgeven. Vandaag werd ik gebeld, of ik belang had bij een zonnehemel. Moest wel even denken, de hemel was al wel een paar jaar oud, maar zeer weinig gebruikt. Voordeel is dat hij dan boven het logeerbed kan en geen extra ruimte nodig heeft. Ik vroeg nog even voor de zekerheid wat moet ie kosten dan? Een doosje gebak was het antwoord. Nou, dan hebben we dus een deal. Ondertussen heb ik er net al even onder gelegen en ik kan merken dat mijn huis reageert op de bank, dus het zal wel goed zijn.

Een ander doel voor 2012 is minstens tien kilo afvallen.
(er kan wel 50 af, maar we beginnen met een babystap, het is er immers ook niet in een jaar aangekomen.)Ga gelijk maar met de billen bloot woog vanmorgen 10-12-11 128,5 kilo. En dat na een week misselijk zijn, ben dus al wat kilo's kwijt, stuk of vier)

Tevens wil ik mijn vriezer en mijn kasten nu eens echt helemaal leeg gaan eten, voordat ik weer nieuwe zaken in huis haal. Brood groente en fruit uitgezonderd natuurlijk. Denk dat ik een aantal dagen portemonneeloze dag ga inlassen in de week. Geen geld bij je hebben is ook niets kunnen kopen.:-)

Verder wil ik vaker gaan loggen, wellicht kan ik een deal met jullie maken dat jullie me aan mijn doelen blijven herinneren? Dan moet ik dus met de billen bloot.:-)

Zoals eerder gezegd deze lijst zal waarschijnlijk alleen maar langer worden.

11 opmerkingen:

huis tjokvol zei

wat goed zeg,en ja dat afvallen wil ik ook heel graag, bij mij moet er ook 20 tot 30 kilo af maar het lukt mij gewoon niet,dus hoe ga jij het doen?en ja dat zuinig leven wil ik ook heel graag, ik ben benieuwd hoe je het allemaal gaat doen.

Nena zei

Veel succes met het behalen van je doelen! Misschien kan je ze opdelen in maanddoelen, om het zo overzichtelijker te houden en dan kan je einde maand een update doen?

PS. Ik kan je profiel niet bekijken, weet niet of dit je bedoeling is.

Nena zei

Met maanddoelen kan je jezelf gelijk belonen, zeker wat betreft je gewicht!
Misschien heb je het al vaker zien langskomen op blogs, maar ik wil je het boek van Julia Kang aanraden wat betreft het vermageren. De titel is 100% gifvrij.

groetjes,
Nena

afvallen met Doortje zei

Veel succes met alle doelen!
Kijk ook eens op mijn blog. Vooral informatief over gezond leven, misschien helpt dit je bij het afvallen?!

in rustig vaarwater zei

Wat een durf om je gewicht op je blog te vermelden, petje af hoor!! Ik denk dat het je zeker gaat lukken. Veel succes met je doelen.

Anoniem zei

Kanp hoor, die doelen. Het is goed dat je 10 kilo wilt afvallen. Zo houdt je je doel beheersbaar. Geef jezelf een beloning na de eerste 10 kilo en ga dan verder met je volgende doel. Ik ben trots op je! Gr. LZV

Anoniem zei

Goed hoor, die doelen. Veel herkenning ook. Wat MP betreft: soms verkoop je er de gekste dingen en de dingen die je denkt snel te zullen verkopen, lopen niet. Een goede foto is het halve werk!
Ook gefeliciteerd met je zonnehemel/-bank. Leuk.

Anoniem zei

veel succes met je afslankdoel voor volgend jaar
ben nu 3maanden bezig met minder en anders eten
en mijn gewicht is afgenomen van 117.3 naar 109.5
dus langzaam aan en dan lukt het wel
veel gezondheid en lijn plezier in 2012
gr anneke

Bespaarmama zei

Volgens mij is het afvallen overal een issue ;) Ik ben zelf ook behoorlijk aangekomen tijdens mijn zwangerschap! En nee, dat kwam niet door de baby, maar door de ontzettende eetbuien die ik kreeg ipv misselijkheid :)

Ik ga met je meedoen hoor, bij mij mag er ook 10kg af!

Jenny Green Teeth zei

Dan doe ik ook mee met afvallen! Goed zeg, dat je er zo eerlijk over bent, succes iedereen met z'n doelen 2012!!!
In mijn hoofd staan mijn doelen ook op een rijtje, nu nog even bloggen ;-)

Anoniem zei

Misschien is het een goed plan om op www.hoegeldmaken.nl te gaan kijken. Hier heb ik iets gevonden dat echt goed is en iedereen eigenlijk wel kan doen.