zondag 11 december 2011

Bedankt en het plan de campagne

Als eerste allemaal bedankt voor de reacties op mijn vorige blog. Merk dat het me nu al motiveert om er goed over na te gaan denken hoe ik wil gaan afvallen.

Ik ben een echte lekkerbek en vind dan ook alles lekker. Ik weet echter dat ik moet oppassen met het eten van pasta's en rijst. Het maakt bij mij niet uit, als ik koolhydraten eet dan word ik daarna echt moe en komt er niets meer uit mijn handen. Ik moet dus mijn koolhydraten weer gaan beperken. Het maakt voor mij niet uit of ik een volkoren variant neem of de witte, ik word er moe van. Om mezelf op te peppen moet ik dus kijken wanneer ik begin met 2 weken zo min mogelijk koolhydraten eten. Ik laat ze dan uit mijn warme eten, want eet wel mijn brood en mijn rijstewafels. Hier krijg ik echt een energyboost van.

Ik heb nu de bubbeltjesmaker al weer op het aanrecht gezet. Vind plat water niet lekker, maar als ik er koolzuur doorheen heb gejaagd dan smaakt het me een stuk beter. Flesje dus weer mee naar het werk en op de tafel zetten. Op het werk doe ik een scheutje citroen door het water heen.
Verder moet ik weer meer in aktie komen. Ik pak te makkelijk en te snel de auto, ook voor de kleine stukjes. Dochter gaat met de fiets naar school gebracht worden vanaf nu en als het weer droog is fiets ik daarna gelijk een half uurtje om mijn hoofd leeg te maken.

Ik ga kijken hoe lang ik kan doen met de snoepvoorraad die we nu in huis hebben. Misschien hebben we wel voor een jaar genoeg. Ik mag straks weinig snoepen en er is nog heel veel in huis van de feestdagen.(Grote besparing tevens)
Verder wil ik aktief mijn huis gaan opruimen, twee vliegen in één klap. Alles netter en ondertussen verbrand ik meer calorieen dan wanneer ik op de bank hang of lig te slapen.

Verder ga ik vanaf januari eerlijk met jullie delen wat ik die dag weer tussen mijn lippen naar binnen heb geschoven. Dit moet me gaan motiveren.

8 opmerkingen:

afvallen met Doortje zei

Dat zijn goede voornemens! Veel succes!

Creanda zei

Ik snap niet zo goed dat je van brood-koolhydraten niet moe wordt, maar juist een energyboost krijgt.
Als je op de koolhydraten wilt letten kan ik je het boek "Grip op Koolhydraten" van Yvonne Lemmers van harte aanbevelen.
Er wordt een en ander goed uitgelegd, er is een bijbehorende website, en twee kookboeken.
Ik volg deze eetwijze, niet vanwege afvallen maar juist vanwege de moeheid.
Op de website (eenmalig aanmelden kost 12,50 om gluurders te weren) zijn er echter wel mensen die hier heeel heeel veel mee afgevallen zijn. Denk daarbij aan 60 kilo afvallen, zonder moeite, en vooral, met heel lekker eten.Ook de cholesterol en suikerwaardes van deze mensen zijn enorm gezakt.
Het fijne van de website is ook dat men elkaar erg steunt en helpt met menu's en met recepten. Affijn, als de koolhydraten echt iets zijn wat je aan wil pakken, is dit misschien een idee.

Ondertussen bedenk ik mijn kerstmenu, en omdat de boerenkoolquiche zonder aardappelen, zo lekker is, staat die met kerst gepland. Wat kaas en worststukjes voor savonds als tussendoortje ook. Koolhydraatarm eten is een heerlijke eetwijze voor lekkerbekken.

Groet, Creanda

Zuinigaan zei

Over de tijdsinstelling:
Je logt in in Blogger
je gaat onder instellingen staan bij taal en opmaak. Dan kies je GMT + 1 (Berlijn)
Eventueel kun je ook naar de oude blogger interface, dan kies je Instellingen en dan Opmaak

Anoniem zei

Ik ben heel erg happy bij het South Beach dieet. Wat eigenlijk geen dieet is, maar een leefwijze. Gewoon voor jezelf kijken wat jou het beste past. Gr. LZV

Vlijtig Liesje zei

Ik drink ook altijd 'spa rood' in plaats van 'plat water'. Ik vind dat ook lekkerder. Slim om het zelf te maken! Ik koop het altijd bij de Lidl.

Jenny Green Teeth zei

Misschien ook leuk om eens op te zoeken in de bieb: "Het No Diet Dieet". Dit boek gaat ervan uit dat je met het aanpassen van je eet- en sportgewoontes er alleen niet komt. Dat je uiteindelijk terugvalt in oude gewoontes omdat dat door overige gewoontes wordt ondersteund. Zij prediken "Doe eens wat anders" en ik moet zeggen, ook al gaat het afvallen niet zo snel, ik heb wel erg veel lol in het doen van andere dingen!

Trudy zei

Goed zeg die voornemens. Ik ruim ook op, een kastje per dag en ik ben 22 november begonnen. Er meteen een blog over gemaakt en voor mij werkt dat. Geeft enorme boost energie en je blijft in beweging, toch?

Akelein zei

Het lijkt mijn verhaal wel. Ik ben in sept. met hetzelfde gewicht begonnen en weeg nu 8 kilo minder. En ik ben ook met opruimen begonnen. Iedere dag een kastplank of mandje aanpakken. http://365opruim-enschoonmaakklusjes.blogspot.com/
Ik wens je heel veel succes en ik ga je vanaf nu volgen. Misschien kunnen we elkaar steunen. Al durf ik niet over mijn dieetpogingen te bloggen, omdat het al té vaak mislukt is;-)