zondag 25 december 2011

1e kerstdag...

Ja de eerste van een verplichte 'gezellige familiedag'. Ik heb er een enorme hekel aan. Vandaag gaan we naar mijn ouders en alhoewel ik er normaal ook wel heel veel kom staat het me vandaag echt weer tegen. Het moeten eten van allerlei zaken die er normaal ook niet op tafel staan.
Heb voor volgned jaar al een bord erwtensoep geopperd. Paps en mams doen echt hun best, maar het vreet energie van me merk ik.
Ik heb vandaag een echte dip, heb al onder de zonnebank gelegen om me een klein beetje lekker te gaan voelen. Loop nog steeds in de pyama rond en heb van weeromstuit besloten dat het vandaag een mooie dag is om het beddengoed van dochterlief uit te wassen en op een rek te drogen te hangen. Het wassen is al gebeurd en het rek staat in de kamer klaar.;-)
Ik moet alle caeautjes voor morgen nog inpakken, maar voel me zo ontzettend leeggezogen en moet gestreden dat ik echt het allerliefste op bed ga liggen em pas over een week mijn gezicht weer laat zien.
Ik zou morgenavond met mijn schoonzusje naar het casino, maar twijfel nog sterk of ik mee zal gaan. Misschien laad ik me wel op doordat ik even ergens weer schik heb, maar ik kan ook bij de knieen afbreken, het wordt vaak toch snel een uur of drie voordat ik thuis ben en ik moet die avond nog werken. Wat ook meespeelt is dat ik twijfel of ik het geld er dit keer wel voor over heb.
Ik heb net op youtube weer wat fimpjes gekeken onder de titel frugal. Sommige vind ik grappig, andere zijn gemaakt omdat mensen ineens een beter milieu wensten. Persoonlijk heb ik daar wat minder mee. Moet er niet aan denken om de auto's de deur uit te doen en alles af te moeten fietsen.
Nou ga die was maar eens ophangen en manlief uit het bed trekken. Ons dekbed kan dan ook nog even snel in de machine. (Weekendstroom...., vanavond droog zonder droger)
Bedenk me net dat ik wellicht elke dag een consuminderding van mezelf moet doen. Ben nu al consequenter in mijn lichtgebruik, droger komt voorlopig niet meer aan. Ga volgnd jaar echt alleen met geld de deur uit voor boodschappen die ik niet meer op voorraad heb en die in mijn ogen echt nodig zijn. Uit de diepvriezer en de kasten eten. Ik moet me eens verdiepen in de groenten die ik allemaal zelf kan opkweken deze zomer. Welicht al eens proberen een bak sla in huis te zaaien nu.
Uhmm, Eén per dag had ik gezegd....

6 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Wij hebben de kerst lekker voor onszelf. Gisteren hebben we wel een bakkie bij familie gedaan, maar gewoon gezellig, niet met heel veel druk erachter ofzo. Heerlijk. Wij hebben ons onttrokken van verplichte dingen en doen nu waar we ons prettig bij voelen. Dat was even lastig, maar we zijn er nu heel blij mee. Kerst moet een mooie tijd zijn, geen tijd waar je tegenaan zit te hikken of waar je je rot van gaat voelen.

Irma zei

Ik ben vanavond samen met mijn moeder. Lekker kaasfondueën met wat stokbrood en een slaatje. Tot die tijd ben ik lekker rustig alleen thuis. Morgen naar mijn broer en schoonzusje en 2 jarige zoontje. Daar heb ik wel zin in. Als je zo tegen de Kerstdagen opziet wordt het misschien tijd om de boel eens om te gooien en te veranderen. Je hoeft toch niet de hele dag bij familie te gaan zitten? Een uurtje op de koffie en dan weer naar huis of zo?

Zuinigaan zei

Ik ben het helemaal met Irma eens. Als je opziet tegen kerst, dan is het een goed idee om te kijken of het anders kan. Misschien kunnen die cadeaus eerder ingepakt en hoef je niet de hele dag te komen?

Anoniem zei

beetje omdenken hoor! je ouders en andere mensen om je heen worden er vast ook niet vrolijk van als je met deze inslag op bezoek komt. Vertel eerlijk dat je graag komt maar dat je bijvoorbeeld niet komt eten. Of organiseer dat iedereen iets meeneemt, en verdeel weer wat over is. Zo hoef je je niet druk te maken over overbodige zaken. Kop op! een beetje positief!

Anoniem zei

Wat een negativiteit over de kerstdagen zeg! Jij kunt beter allebei de dagen in je bed blijven liggen. Het is toch ook niet leuk tegenover je ouders om zo het kerstfeest bij hun te vieren... Lekker gezellig voor die mensen, die misschien wel heel erg hun best doen voor jullie.En dan ook nog de was doen... Bah!! Ik word hier niet zo goed van, eerlijk gezegd.

ConsuminderMania zei

Nou zo erg is het nu ook weer niet wat ze zegt, en de was doen met kerst, wat is het probleem? Pfff laat haar lekker de was doen, daar doet ze niemand kwaad mee.