woensdag 2 november 2011

Nieuwe id kaart voor je kids wordt fors duurder

Hoor net op t journaal dat de id kaart voor kinderen 20 euro per jaar duurder worden. Dat wordt dus rennen om de oude te vervangen voor 1 januari. MIjnn dochter heeft een id gekregen bij de geboorte, aangezien ze soms met manlief mee gaat op de vrachtwagen en de andere keer met mij mee op vakantie gaat. De kaart is dus eigenlijk nog 1 jaar geldig, maar ik bespaar me twintig euro als ik er nu één neem. Lijkt me dus voordleiger, aangezien ze dan weer vijf jaar vooruit kan. Manlief heeft binnenkort vrij, je moet hem met zijn tweeen aanvragen dus dan maar even een bezoekje brengen aan het stadhuis.
Dus hierbij mijn tip voor vandaag: Hebben je kinderen een idkaart, bereken of het wellicht beter is om hem nu al te vervangen.

Dan wat anders, gisteren kwam ik op het werk nadat ik weer een week vakantie had gehad. Kreeg ik de opmerking van een collega, zo wanneer heb je nu weer vakantie? Ben nl. te pas en te onpas vrij de laatste tijd. Heb overgewerkt op momenten dat het druk was en die uren kreeg ik maal 1,5 weer op de vakantiekaart bijgeschreven. Kassa voor mij dus. Voelde echt de afgunst. Gelukkig was mijn leidinggevendde rap van tong en gaf aan; Ja, Geldover maakt wel haar dromen waar. Heb hier echt veel aan gehad. Het is immers zo, ik heb veel om gelukkig over te zijn, ben tevreden met wat ik heb, een fijn gezin, fijne familie, vrienden en het financieel niet slecht.
Ik heb een uur geleden voor 14 november een midweek weg geboekt, ga met mijn moeder en mijn dochter naar Den Haag. Kosten 100 euro inclusief. Eten nemen we zoveel mogelijk mee. Mocht iemand nog aanraders hebben waar ik leuk naartoe kan voor weinig dan hud ik me aanbevolen. Ga sowieso eens op zoek naar adressen van 2e handswinkels, daar probeer ik een souvenir van deze vakantie te vinden. Ik heb er nu al zin in. Waarschijnlijk een dagje richting Belgie. Hoop wat mooie stukken drijfhout te vinden en natuurlijk bakken met schelpen. Ik zie al een mooie hanger voor aan de schutting als ik mijn ogen dicht doe. Bedenk me net dat ik niet moet vergeten laarzen mee te nemen en wellicht nog lekker de jogger, zodat dochter niet grote stukken hoeft te lopen.
Deze week had ik al vrij en ik mag nog net met dochter op vakantie daar ze in december 5 jaar wordt en zich dan aan de strenge regels van de leerplichtambtenaar moet houden. Wat ik trouwens echt niet leuk vind. Kan me nog zo goed uit mijn eigen jeugd herinneren dat ik zo eens a twee keer per jaar van mijn moeder mocht kizen voor een pyamadag. Wat me eraan doet herinneren dat dochter deze voor haarzelf vandaag heeft genomen. Heb met haar nog nooit een pyamadag gehouden, maar ze kwam zelf uit bed en vroeg me of ze vandaag de gehele dag de pyama aan mocht houden. Ze heeft vrij van school ivm dankdag dus ik heb er geen problemen mee zolang ze in huis blijft.

Ik moet nodig eens wat gaan doen in mijn huishouding, vanmorgen alleen een was opgehangen, nadat ik er al weken te lui voor was en de droger bleef gebruiken. Maar ja zo'n 'dure'vakantie moet natuurlijk uit de lengte of de breedte komen, haha.
Merk dat ik goed in mijn vel blijf zitten door alles op een zeer laag pitje te doen, maar dit houdt nu wel in dat ik ernstig achterloop met de huishouding, toch echt het achtergeschoven kindje hier in huis. MAnlief werkt momenteel meer uren dan goed is, in het weekend vind ik het dan belangrijk dat we tijd voor elkaar maken, om niet helemaal langs elkaar heen te leven, Probeer dan wel voor eht oog alles aan kant te hebben, maar dit lukte me de afgelopen twee weken niet echt. Wil dat dit weekend het huis piekfijn op orde is. Volgende week vieren we vrijdag onze trouwdag. Manlief heeft voor deze dag vrij gevraagd en geregeld dat er oppas voor dochterlief is. We kunnen dus lekker even genieten van elkaar, die zaterdag ga ik met drie meiden naar den bosch, er is daar een megagrote rommelmarkt, twee dagen lekker struinen, dus ook een overnachting. Deze is geregeld voor 75 euro voor 4 personen, vond ik ook niet gek, en vervolgens gaan we dan duss die maandag weer naar den Haag. Ik mijn dromen waarmaken, zo;n week had ik in mijn stoutste dromen niet voor mogelijk gehouden.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet ervan, het leven is toch om vooral te genieten. In Den Haag kun je lekker en goedkoop eten bij Vaipiano's. Dat zit vlakbij het Binnenhof.

nieuwelevensstijl zei

W.b de id-kaart. Je hoeft niet met z'n 2-en te zijn bij de aanvraag. Jouw man kan een machtiging invullen, die moet jij meenemen met een kopie van zijn paspoort als jij een nieuwe id voor jullie dochter wilt aanvragen.
Groetjes, NLS

nieuwelevensstijl zei

wb jouw uitje naar Den Haag. Als je naar het strand wilt, kun je het beste bij Kijkduin gaan. Daar ben je geen geld kwijt voor het parkeren van de auto. Neem handschoenen en sjaal mee voor het geval het koud is op het strand!

Anoniem zei

Blij te lezen dat je weer lekker in je vel zit.
Maak je niet te druk om je huishouding... doe ik niet (probeer ik ook niet haha).
Marja

CasaDiMama zei

Heerlijk dat je zo geniet van het leven. Wat een zure opmerking van die collega. Maar fijn dat je leidinggevende daar zo rap antwoord op gaf.
Veel plezier op de rommelmarkt met struinen!

Anjagaatsparen zei

Haagse Mart is ook erg leuk. Je kan het daar treffen en voor een habbekrats kleding kopen. Zo kocht ik een aanal jaren geleden voor mijn dochter een warme winterjas splinterniew voor maar 3 euro!

Groetjes Anja