dinsdag 27 september 2011

wat mij zoal bezighoudt.

Donderdag zou onze auto nagekeken worden.
vorige week was nl het rechterachterwiel een beetje geblokkeerd en daardoor stonk de auto vreselijk. ANWB gebeld en de beste man heeft eea beklopt, gaf aan dat er wel eens iets vast kan lopen en dat dit nu het geval was, en o ja, de remblokjes waren ook niet meer je van het. Aangezien ik toch al met manlief had afgesproken dat de auto nagekeken moest worden, lampje van de motor bleef branden en hij startte steeds slechter, bij de tweede keer sloeg ie aan, anders liep ie op drie poten de auto wilde niet meer op slot en de achterruitewisser was nog steeds niet gemaakt nu maar een afspraak gemaakt. We wilden het dit keer toch weer eens bij de dealer proberen. Dus auto ernaar toe en (gelukkig) vroeg ik om eerst de kosten door te bellen alvorens ze begonnen.
Om kwart voor tien belde manlief me, alleen datgene wat echt moest gebeuren kostte ons een 1250 euro. Dan was de achterruitewisser nog niet gemaakt. Ik zag even rood en het stoom kwam uit mijn oren. We hebben het afgelopen jaar nl al meer dan 1500 in die auto gestoken hij is nog ongeveer 5000 waard bij inruil en nu dan weer zoveel investeren. Ik was er echt helemaal klaar mee.
Heb gebeld naar de garage om met hen te overleggen. Ik heb aangegeven dat ik overwoog om naar een andere auto te komen kijken. Ze hebben een auto uit een andere zaak laten komen en deze heb ik 's middags bekeken en met manlief een proefritje in gemaakt.
Maar toen kwam het, onderhandelen. Men wilde voor mijn eigen auto ong 4000 euro geven. Tja kan ik ze ook niet kwalijk nemen, ze wisten immers precies wat er aan mankeerde. Ik zou een 8500 euro bij moeten betalen. Heb aangegeven dat ik het van de gekke vond en mocht een tegenaanbod doen. Na veel heen en weer bieden heb ik nu de auto die ik wil, we gaan van een astra naar een vectra, ik heb een set winterbanden bij de prijs in bedongen, 1000 euro van de prijs af en een update voor de navigatie die nu in de auto zit. Al met al een goede deal vind ik zelf. Wel een aderlating op mijn spaarrekening, maar so be it. Nu hopen dat we er veel meer plezier aan gaan beleven dan aan dat ding wat nu nog op de oprit staat.
Moet nog wel even de tank van deze auto leegrijden, haha.
Ben reuze blij met de winterbanden, kennis van me gaf aan dt er een 70% marge op zit voor de garages, kost de garage dus niet al teveel als je ze erbij bedingt, maar ik hoef ze mooi niet meer voor de hoofdprijs aan te schaffen.
Verder moet ik nog even aan de bak, mijn benedenverdieping moet nbog spik en span, de juf van dochterlief komt vanmiddag en dan moet alles spik en span. Je kan maar één keer een eerste indruk maken.;-)
Dochterlief is hyper, want de juf kan eindelijk haar kippen zien.
Ze mogen nu lekker in de tuin scharrelen van me, er staat toch weinig bijzonders meer in. Helaas zijn ze nu al wel een half jaar van de leg af, ze lijken wel in de rui te blijven. Kan niet wachten totdat er weer lekkere eitjes komen.
Ga even aan de slag, wellicht tot later

2 opmerkingen:

Schuldenaar zei

Dat heb je goed gedaan zeg! Ik geef ook nooit de hoofdprijs. Wil dr altijd wat vanaf kletsen.
Poets ze... k ben ook flink in de weer met stofzuiger dweil en stoflap.

Groetjes Schuldenaar.

nieuwe levensstijl zei

Zo, dat heb je knap gedaan.
Goed resultaat. Petje af.
liefs NLS