dinsdag 13 september 2011

Ik ga door.....

De kogel is door de kerk, ik ga door met bloggen. Al is het misschien wel zo dat er grote tussenpozen tussen komen. Das dan jammer.
Toch wel lekker een plekje om te bloggen en het mag en moet niet.
Afgelopen weken wel andere blogs gelezen en ook hier en daar een reactie geplaatst. Dan mis ik mijn eigen plekje wel.
Vanmiddag bv moest ik even reageren op meningen van anderen die de banken maar de schuld blijven geven van alle ellende op de huizenmarkt.
Vind dat ze maar eens even naar zichzelf moeten kijken. Je maakt als huizenkoper zelf een keus om je gehele inkomen in te zetten en op de topperdetop te gaan zitten. Als er dan een kink in de kabel komt dan heeft de bank het gedaan. Ja duh, gaat mij te ver. Ieder beetje weldenkend mens weet dat wanneer je je gehele hypotheek op aflossingsvrij hebt staan je na 30 jaar nog steeds een even grote woningschuld hebt als waarmee je begonnen bent. (ik ken ook mensen die denken dat alles na 30 jr ineens is ingelost terwijl de hypotheek op aflossingsvrij staat)
Zelf denk ik dan word eens wakker en hou je eigen broek eens op.
Iedereen blijft maar vinden dat ie overal recht op heeft, de linkse partijen blijven zoeken naar manieren om bijstand te verlenen. Als ik dan mensen hoor zeggen ik ga voor een honderd euro meer niet werken, dan zakt mij de broek af, wie niet werken wil gaat dan maar zonder geld thuis zitten. Pak aan wat je kan.
Het lijkt alsof iedereen steeds meer en steeds duurder spullen moet aanschaffen. De kringlopen maken er handig gebruik van, vandaag schoenen gezien die bij de kringloop 25 euro moesten kosten, deze schoenen zijn bij de winkel in de uitverkoop even duur en dan heeft er nog niemand op gelopen. Belachelijk gewoon, ze gaan mij daar niet weer zien.
Ga nu naast mij man op de bank zitten hij is nl een avond thuis morgen log ik de rest van mijn verhaal wel.

4 opmerkingen:

frugal-levensstijl zei

Goed gesproken.
Ik wordt doormoe van de mensen om mij heen (meest nog familieleden ook!) die altijd ziek zwak en misselijk zijn, maar wel zwarte klussen aannemen bij de vleet.
Ik heb al mening boos gezicht gezien als ik ze er dan fijntjes aan herrinnerde dat ik me best bedonderd voelde want hun uitkering wordt van o.a. mijn belastinggeld betaald. Je weet wel die mafkees die trouw naar haar betaalde baan gaat...zuur vind ik dat.
Net zo met je mening over de hypotheek. Een hypotheek is gewoon een grote schuld en die moet betaald.
Log morgen maar lekker verder, ik lees je wel ;-)

Anoniem zei

Als je het over mij hebt, dan heb je me misschien niet goed begrepen.

Ik heb geen tophypotheek. Zeker niet. Ik geef de bank niet de schuld van het zakken van de huizenprijzen maar wel van het niet op tijd inspelen op de situatie.

Dat geeft ons geld gekost. So be it. Ik heb ervan geleerd en hopelijk door mijn blog meer mensen met mij. Kan de bank weinig aan doen.

Heb ik een aflossingsvrije hypotheek? Nee, ook met ons oude huis gaan we voor 100% aflossen en nu waar mogelijk eerder aflossen.

Vooral dat laatste, daar wordt door de bank heel moeilijk over gedaan. Alles wordt vooruit geschoven. Er wordt na drie keer informeren weer een fout advies gegeven.

Misschien is het iets dat je wilt lezen. Niemand op mijn blog heeft het gehad over aflossingvrij of tophypotheek.

Als je elke maand honderden euro's betaalt aan een bank of welk bedrijf dan ook, mag je toch wel beter advies en begeleiding verwachten. Ze kennen de situatie, althans, ze zouden hem moeten kennen aangezien ze alle informatie meerdere keren hebben gekregen. Daar adverteren ze allemaal mee, met dat meedenken en veiligheid, maar als . bij | komt, valt het gewoon vies tegen.

En geloof me, ik behoor denk ik tot die 5% van de mensen die hun administratie wel echt op orde hebben, die alle leuke extra's aan hun huis als een keuken en vloer ZELF hebben gefinancierd (uit spaargeld dus) en die de saldi van de bankrekeningen op een paar tientjes na nauwkeurig kan noemen.

Hm, mijn reactie wordt langer dan jouw post geloof ik ;)

Geloof me, ik onderschrijf jouw mening voor 100%! Ik denk er zelf net zo over. Ken ook mensen die hun bijna afgeloste huis als onderpand hebben gegeven voor een boot en nu tegen de 65 erachter komen dat er nauwelijks pensioen is. Maar wel een hypotheek van drie ton. Kan ik ook geen medelijden mee hebben, alhoewel zij ook een adviseur met mooie praatjes hebben geloofd en de adviseur is al lang foetsie.

Het dalen van huizenprijzen is niet de schuld van een bank, maar naar mijn mening hebben ze wel een bepaalde verantwoordelijkheid naar hun klanten toe als dat wel gebeurt, door bijv. adviezen te geven op het gebied van aflossen e.d. en die vergeten ze heel erg makkelijk.

Als je het niet over mij had, dan heb ik net een heel stuk voor niets getypt (maar gelukkig kan ik dat redelijk snel ;)) maar als het bovenstaande is wat je uit mijn verhaal hebt begrepen, dan is dat niet helemaal wat ik bedoelde :)

Anoniem zei

leuk dat je blijft bloggen trouwens ;) Serieus.

geldover zei

@ Valhalla, nee had het niet over jou. Kreeg op je log zelf ook al de indruk dat je je zaakjes goed voor elkaar hebt.Heb via jouw log in eerste instantie gereageerd omdat ik zelf wilde stoppen, maar het voelt toch niet goed om alleen reacties middels andere blogs te reageren.
Ik kan zelf niet het saldo van mijn spaarrekening noemen, dit omdat er meer dan genoeg op staat gelukkig. Dit jaar maximaal bijgestort in onze spaarpolis en maximaal ingelost op het aflossingsvrije gedeelte. Bij meer zou ik boete moeten gaan betalen en dat vertik ik, dan maar doorsparen en volgend jaar weer 10% van alles af. Hoop eigenlijk op een stijgende rente, zodat ik meer kan inlossen zonder boete. Wanneer jouw rente lager is dan de rente die een ander voor de looptijd die je nog moet moet betalen kun je boetevrij meer inlossen. :-)
Ik heb denk ik ondertussen al mijn potjes aangesproken waar nog grote bedragen in hebben gezeten. Alles wat nu nog afgelost gaat worden is dus echt spaargeld wat we nu per maand gaan sparen.