maandag 22 augustus 2011

Hoe moet ik nu beginnen?

Na een hele tijd van afwezigheid wil ik toch weer beginnen met bloggen.
Heb even een dalletje gehad en kon de moed niet opbrengen, momenteel ben ik er aardig doorheen. Vandaar een korte update.
We zijn een week op vakantie geweest naar Slowakije, we kenden er de omgeving, omdat we een jaar of 6 geleden een aantal jaren net aan de andere kant van de grens stonden op nog geen vijf kilometer van het pension waar we nu zaten. Ondertussen was er wel veel veranderd, er waren veel pensions bijgekomen, de grenspost was zelfs een pension geworden. Men was alleen vergeten dat toeristen ook vertier willen en dat was ver te zoeken. Nu hadden we een hele week met boven de 30 graden dus verder dan het zwembad en de supermarkt met airco zijn we niet echt gekomen, we hebben nog wel een beetje in onze auto met airco gereden, maar konden geen enkel leuk kraampje langs de weg meer vinden.
Eigenlijk lag alles een beetje op zijn gat. Van de 4 winkels stonden er 3 leeg. Toch kunnen we terugkijken op een fijne week. Dochter heeft genoten in het zwembad en mag 3 september beginnen met zwemles, dit hebben we net voor de vakantie geregeld en ze kreeg direct een uitnodiging voor 3 september. Heb gevraagd wat ze moet kunnen met de watergewenning en hebben alvast met haar geoefend dat het een lieve lust was. Ze heeft geen moeite meer met staafjes van de bodem afpakken, springt nu vlot in het water durft voorover 5 tellen in het water, alleen het drijven op de rug lukt nog niet echt.
Daar nog een hele mooie foto gemaakt van manlief en dochter. Ik word helemaal warm van binnen als ik er naar kijk.
Mijn huishouden krijgt een klein beetje regel. De bovenverdieping ziet er momenteel netjes en schoon uit, in de badkamer ligt nog wat was, maar die werk ik straks gelijk weg. Vandaag ga ik de benedenverdieping aanpakken. Ik wil veel weg doen, heb alleen een klein probleempje, onze container is al vol en we moeten nog een week.
Verder heb ik gisteren met manlief besloten dat we de donkere muur in de kamer gaan aanpakken, hij is donkergrijs bij zwart af, we vinden hem allbei erg mooi, maar ik word er echt depri van. Het licht moet al snel aan, ik vind het echt niet prettig. We laten nu een smalle baan boven en onder donker en willen dan een mooie lichte tint grijs in het midden maken.
Ben bang dat het nog wel even duurt voordat we daadwerkelijk de koe bij de horens vatten we zijn hier nog al van het uitstellen.
De voortuin is netjes aan kant, ik wil er nog wat planten uithalen, heb nu alle kleuren door elkaar heen staan en wil meer de roze, paars en wit tinten in de voortuin houden. Ook moeten we achter het huis de boel weer opruimen, het zwembad stond gister op het program, maar door het slechte weer lukte het niet. Het zwembad is zo groot dat wanneer de ene kant schoon was de andere kant weer vies was. Dat proberen we dus met droog weer nog eens.We hebben dit jaar twee keer het water verschoont en hebben er uiteindelijk misschien maar een uurtje in kunnen zwemmen. Het bas was niet warm genoeg. Volgend jaar beter.
Helaas lukt het me niet om wat foto's te plaatsen, alle foto's staan op de laptop van mijn man.De mijne had het begeven, hij wilde niet meer opladen. Heb nu van mijn zwager een oplader, moet wel oppassen dat hij er correct in blijft zitten, maar we kunnen weer.
Nou het zonnetje begint te schijnen, ik ga beginnen. Heb energie te over.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk voel je je snel weer beter en ik zou inderdaad die muur snel gaan schilderen. Ik houd ook niet van dat donkere in huis. Gr. LZV

Vlijtig Liesje zei

Het klinkt wel rustig jullie vakantie. Als er geen vertier is, kom je vanzelf tot rust stel ik me zo voor.

Hier is de zon helaas net weer achter de wolken verdwenen.