donderdag 9 juni 2011

Onrust in het kippenhok

Val ik net rustig in slaap op de bank komt dochter helemaal in paniek naar me toe. De kip schreeuwt de kip schreeuwt.
Ik wezen kijken en inderdaad onze broedse kip helemaal overstuur.
Zij heeft een eitje kapot gepikt en haar hele hok onder gescheten. Een ondraaglijke stank. Wat nu t beestje vliegt in paniek naar buiten toe en begint gelijk in de tuin te eten. Ik bedenk dat ik haar zo echt niet in huis kan hebben en heb het hele hok uitgemest. Ondertussen heftig kokhalzend. Maar nu, hoe krijg ik haar weer op t nest, er achteraan jagen heeft geen zin krijg haar niet te pakken. Heb haar uiteindelijk wel bij de andere kippen in t hok gekregen. Daar eerst het noodhok ingezet, maar toen ze na een half uur er niet in is gevlogen heb ik een nieuw nest voor haar in het originele nachthok gemaakt. Hoop dat ze er zo op gaat zitten, anders is alle moeite voor niets geweest.
Probeer t nu even zo rustig mogelijk te houden buiten.
Geen idee eigenlijk hoelang de eieren zonder warmte kunnen.Ga maar eens even op zoek op het www.

Update, om goed vijf uur is ze rustig, ik heb haar hok in het kippenhok gesleept, hier ging ze echter niet in, ze zat op stok in t nachthok, toen daar de eieren in een bak ingelegd, Ging ze ook niet op zitten. Om vijf uur zat ze in haar hok te zoeken naar haar eieren. Ik heb deze er dus als de wiederweerga ingelegd en de deksel toe gedaan. Nu zit ze weer rustig op de eieren en nu heb ik dan ook de deksel weer omhoog gedaan.
Ga ervan uit dat ze er vannacht wel op blijft zitten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jemig, wat een toestand met die kip. Zielig dat ze zo in paniek was. Gelukkig is er nu weer rust. Hoe gaat het met je aandelen? Zag net dat de beurs vandaag slechte dag had. Komt er dan nooit een eind aan? Wordt tijd dat de boel weer omhoog gaat. Fijn weekend GO, geniet ervan!
Lieve groet van Marja