zaterdag 18 juni 2011

Het wordt nu echt spannend.

Nog een week en dan hopen we ons nieuwe kroost te mogen begroeten. Met het verstrijken van de tijd komen er echter ook de vragen. Waar laat ik de kuikens in de tijd dat ze nog niet in het hok mogen? De kippetjes die nog in het hok zitten zijn momenteel al bezig met een rangorde, ze hebben één kip elke keer te pakken.
Ik heb net een bod gedaan en het is geaccepteerd op een speelhuisje voor kinderen. Het huisje is van plastic, dus goed schoon te maken en ik bedacht me dat mocht het niks met de kuikens worden dochterlief er toch speelplezier van kan hebben. De kip die nu gepikt wordt kan er aankomende week in zodat hij weer kan herstellen en de kippen letterlijk geen bloed meer ruiken. Straks nog even een extra drinkbak erbij ophalen.
Dochterlief kwam vanmorgen naast me in bed liggen en gaf aan dat ze gedroomd had over kuikentjes, we hebben net weer heel internet afgestruind op zoek naar foto's van kuikentjes. We zijn hier echt besmet met het virus.
Vanavond het huisje ophalen kan niet wachten.
Verder zal ik zo even met de bank bellen dat ik de looptijd van mijn hypotheek wil verkorten, het eblastinggeld is binnen en we hebben een 10.000 euro om de looptijd te verkorten over. Een heerlijk gevoel. Ik kan niet wachten totdat we zover zijn dat we niet meer kunnen inlossen om aan de fiscale regels te blijven voldoen. Dan gaan we door met het aflossingsvrije gedeelte dit omdat we daar nog wel erg weinig rente op betalen, nog geen 3,5% dus dit heeft geen haast. Het idee dat we alles lekker relaxed geregeld hebben vind ik echt heerlijk. Ben er ook trots om dat we al zo ver gekomen zijn, we hebben in de ogen van buitenstaanders waarschijnlijk een geldboom. Een oom en tante van me vroegen al bezorgd bij mijn ouders of we niet op te grote voet aan eht leven waren. Net een nieuwe woning binnen een jaar twee mooie nieuwe dakkapellen erop, man een andere auto, we zijn een weekndje weg of gaan een weekendje weg, en ogenschijnlijk wordt er nergens op bezuinigd. Haha ogenschijnlijk ja, want ok de dakkapellen waren een kostenpost, maar hiermee stijgt de waarde van de woning ook, dit is dus een mooie investering in mijn ogen. Zowel in huis als de buitenkant is er mooier op geworden. Verder de vakanties, we vertellen hen niet wat deze tripjes ons kosten, maar al met al vast minder dan hun jaarlijkse vakantie met vliegtuig naar de zon in het hoogseizoen. We koken vaak ter plekke zelf, zitten niet op terrasjes maar nemen zelf het eten en drinken mee. Dit spaart heel veel kosten uit. En zoals volgende week bij mooi weer een weekend weg voor twee personen voor 19,80 euro wie doet me dat na? Nou alleen nog mooi weer, duim duim. We hebben zaterdagavond een barbecue hier in de straat, daarom denk ik dat we zondag gewoon een dag die kant op gaan eten en drinken mee, naar het zwembad en gebruik maken van het animatieprogramma. Dochterlief kan dan 's avonds lekker in pyama in de auto en zodra we thuis zijn kan ze zo door het bed in, wat wil je nog meer?
Het is het laatste jaar dat we een hele week weg kunnen buiten het hoogzeizoen, maar verder kunnen we aankomend half jaar nog lekker gebruik maken van de goedkope weekendjes daar ze alleen de ochtenden maar naar school hoeft.
Ik zit momenteel te wachten op de keepkantjes van Maaslander, mag deze testen, het zal mij benieuwen waar het pakket uit bestaat.
Morgen vaderdag bij mijn ouders, we hebben vorige week alvast vaderdag gehouden voor dochterlief daar we toen in een huisje zaten en ze het kadootje weer mocht verstoppen. Het is me goed bevallen met moederdag om het zo te doen. MOet alleen nog even op zoek naar een kado voor mijn vader.
Laat ik dat eerst maar eens gaan doen......

Geen opmerkingen: