dinsdag 12 april 2011

Wat een lekker weekend

Van het weekend heerlijk genoten van mijn gezin.
Lekker zaterdag in de zon gezeten en aan het einde van de middag kwam mijn mans neef met zijn gezin langs. Dochterlief gelijk aan t spelen met haar achternichtje. Ze hebben ook nog een baby van een maand. Ze waren eigenlijk even snel boodschappen aan het doen en belden voor een kop koffie. Maar het was zo lekker achterthuis in de zon dat ze gebleven zijn. We hebben lekker samen gegeten. Voor hun kleine hadden ze eigenlijk alleen de maxicosi meegenomen. Ik heb een bedje gemaakt in de wasmand en daar heeft ie lekker in liggen te slapen. Nadat we nog uitgebreid koffie hadden gedronken zijn ze om 21.00 uur naar huis gegaan.
Zondag ook zo'n heerlijke dag. Mijn schoonvader is vandaag jarig en aangezien ik vanavond moet werken zijn we zondagmorgev langs gegaan. Husbie had eigenlijk afgesproken dat we 's middags langs zouden gaan, maar met dat mooie weer had ik geen zin om binnen te zitten. Toen we thuiskwamen riepen de overburen ons om even lekker bij hen op t terras te komen zitten. Voor we het wisten was het alsnog half vier en ik was tipsy van 2 witbiertjes. Aan het einde van de middag hebben we nog een lekker ijsje gehaald.
Onze kippetjes worden al makker. Wanneer ik met eten naar het hok loop dan komen ze tegen het gaas aanzitten.
Heb nog geen oplossing voor het loslopen, als ze de ene plant op hebben gegeten dan gaan ze verder naar de volgende, momenteel lopen ze rechtreeks naar mijn aardbeien. Maar deze wil ik zelf straks kunnen plukken, dus moeten ze nu in het hok blijven.
Qua financien zitten we even in een dip. Ik heb van de spaarrekening weer terug geboekt, want met twee weken te gaan stond ik nu al in de min. Iets te hard afgeroomd. Vanavond ook mijn declaraties invoeren van mijn eten, zal ook weer een euro of vijftig opleveren.
Net een kleine winst op Sligro, nl 28 euro, tezamen met de 58 euro die ik als dividend heb uitgekeerd gekregen toch weer 86 euro voor de hs spaarrekening.Heb net 30 stuks wereldhave aangekocht voor 74,33, ze zakken nu nog verder. De reden dat ik ze heb aangekocht is dat ze volgende week dividend uitkeren van 4,75 per aandeel. De aandelen zakken daarna wel, maar toch hoop ik een leuke winst erop te kunnen maken. Dit jaar heb ik nu 777,20 op mijn aandelen verdiend. Wanneer ik dit geld nu bijstort in de spaarpolis van mijn hypotheek is het 3383 euro over de 27 jaar die mijn hypotheek nog loopt. Lekker dus. Ik moet over 27 jaar 200.000 euro bij elkaar hebben gespaard dus hoe eerder ik nu geld bij elkaar kan sparen en stort des te beter het wordt en des te minder kosten we voor onze hypotheek kwijt zijn geweest aan het einde van de looptijd.
Nou na deze beslommeringen ga ik nog even een half uur met de stofdoek door het huis, dan naar mijn werk en dan heb ik weekend..Haha

3 opmerkingen:

Singlemam zei

Die onverwachte bezoekjes zijn vaak leuk he?
Wat een ontzettend goed idee om een bedje in de wasmand te maken! Zo logisch en ik ben er zelf nooit opgekomen :)

Vlijtig Liesje zei

Ik heb ook wel eens dat ik te veel geld naar de spaarrekening sluis, en wat terug moet halen. Dat is toch altijd balen!

Pauline zei

Wat leuk dat je al zoveel verdiend hebt op je aandelen!