zondag 13 maart 2011

We hebben gezinsuitbreiding!!!!!!!

Gisteren zijn we heel erg druk geweest met het in elkaar zetten van ons kippenhok. Aan het einde van de middag hebben we onze nieuwe familieleden opgehaald. 4 Kippen met de namen. Lola, Anne, Kaatje en Kiki.
De dames zijn nu ongeveer een jaar oud. Het zijn wyandotte krielen, in de kleur Buff. We zijn er erg blij mee.
Vanmorgen vroeg lag er nog geen ei, maar net lag het eerste verse eitje voor ons klaar. Ik ben er heel erg blij mee. Vooral voor onze dochter is het leuk om dichter op de natuur te staan. Straks als we een kip broeds hebben wil ik graag een paar broedeieren om haar ook kennis te laten maken met kuikentjes. Kan me er nu al op verheugen.
Nu ga ik uitkijken naar onze volgende wens een mooie kachel voor buiten. We weten al welk afdak we zelf willen hebben, zodra we deze gaan plaatsen is het de bedoeling dat we er ook een kachel inplaatsen. Voor het nodige plezier buiten en tevens om afval in te gaan verbranden. Geen plastic of andere troep maar hout en papier etc.
Ga nu maar eens even op marktplaats struinen.Fijne zondag.

8 opmerkingen:

'Natuurlijk Zuinig' zei

Van harte gefeliciteerd! Erg leuk!
Nu zul je echt geld overhouden door al die eieren hopelijk!
Alvast eet smakelijk!
Groetjes,
NZ

Singlemam zei

Wauw!
Ik overweeg ook om een paar kippen te huisvesten, heb wel de ruimte maar geen verstand ervan. Waar heb jij je info vandaan?

Anoniem zei

Wat leuk dat je ook kippen heb. Ik heb 4 zijdehoendeers en bijna elke dag een ei. En deze kippen hebben een erg hoog knuffelgehalte en komen erg graag bij je zitten.
Veel plezier met jullie kipjes. @singelemam op internet staat genoeg informatie hoor en anders mag je mij ook emailen.(msvantessel@hotmail.com)

Op mijn blog vertel ik ook graag over mijn pluisjes-kippen.
http://startvanmarieke.blogspot.com/

Linda zei

Mooie beestjes!
Maarreh heb je ook een haan? Voor kuikentjes heb je ook een haan nodig ;-) En kuikentjes is hartstikke leuk, maar vier haantjes in een hok niet (spreek uit ervaring).

Singlemam zei

Ik ben op slag verliefd op de zijdehoenders van Marieke!
Wat een prachtige beestjes en zo wat ik lees net als de wyandotte krielen een hoog knuffelgehalte.
Jongste was ook op slag helemaal verrukt. Kippen waar je mee kan knuffelen wat wil je als 7 jarig jongetje nog meer!

Ik heb eens gehoord dat je kippen per 3 moet houden. Jij hebt er 4 aangeschaft. Verschilt dit per ras of is het een fabeltje wat ik ben gaan geloven want ik kan er niets over vinden op internet.

nieuwe levensstijl zei

Wat geweldig en wat leuk zeg!
En super nu al een ei.

geldover zei

Linda, de haan heb ik niet meegenomen, woon nl in een woonwijk, maar je kunt broedeieren kopen voor 50 cent en die zijn dan bevrucht, een soort icsi dus haha

Anoniem zei

Ach voor deze kippen maakt dat niet zoveel uit. Ze zijn heel rustig en lief. Maken niet echt ruzie en ik heb er ook nog nooit eerder last mee gehad. Lief zijn ze he. Ze komen ook graag even bij je zitten als ik in de tuin zit. Vorige week vloog er 1 zo op schoot. Dat is toch geweldig.