dinsdag 22 maart 2011

Lekker weekend gehad

We zijn afgelopen weekend naar Duitsland geweest, om daar eens te kijken naar tuinhuizen. We hebben heel veel mooie huizen gezien en van veel betere kwaliteit dan die in NL. Hebben weer thuisgekomen met wasknijpers lopen puzzelen, want hoe breed en hoe lang kan ie nou echt worden. Manlief hoopt van de week weer een rit die kant op te hebben zodat hij kan doorgeven hoeveel ramen en hoeveel stukken lichtdoorlatend dak we willen hebben.We gingen eerst voor een overkapping, maar bij nader inzien is een huisje waar je zomers de twee deuren uit kan halen wellicht een slimmere keus. 's Winters hebben we dan nog steeds de mogelijkheid om erin te gaan zitten, maar dan met ons kacheltje aan. Dochter zou er dan lekker met haar vriendinnen in kunnen spelen.
Zondag hebben we dan toch de garage maar opgeruimd. Normaal doen we dit nooit op zondag, maar alles blijft verder liggen doordeweeks. Man heeft echt geen tijd ervoor en als hij dan een keer zaterdag tijd heeft dan moeten we vaak wel naar een of andere winkel.
Om de buren niet te storen hebben we alles achteruit de garage getrokken. Zodat niemand zich aan ons hoefde te storen, want de zondagsrust is hier nog echt heilig.
Toen we klaar waren hebben we lekker de rest van de middag in de zon gezeten en genoten van de kippen. dochter heeft er per ongeluk één laten ontsnappen, zag het gebeuren en liet het bewust toe. Wat bleek, de kippen blijven in de buurt van eht hok een beetje scharrelen. Ze mogen dus als het vanmiddag weer zulk lekker weer is wel weer even buiten scharrelen. Ze hebben nog niet echt un leg weer opgepakt. We hebben nu elke dag een ei. Ik heb begrepen dat het de bedoeling is dat de dames ieder elke dag een ei gaan leggen.
We kregen van familie die we eigenlijk anders nooit spreken nu nog 3 kippen aangeboden. Vind echter ons hok te klein voor drie kippen erbij. We hebben zaterdag in Diutsland kinderspeelhuisjes gezien die waren net zo duur als ons hok, maar met veel meer ruimte voor de kippen, we balen dus wel een beetje.
Verder kabbelt het hier momenteel een beetje. Probeer langzaamaan weer op krachten te komen. Merk dat ik het wel moeilijk vind om niet voluit te kunnen, ik moet het dan direct daarna weer bezuren.
Ik ga straks even naar de winkel, moet nodig het ondergoed van dochter aanvullen, ze groeit echt als kool momenteel en alles wordt te kort en te klein. Hoop dat er nog wat kleding afgeprijst is, zodat ik weer wat in de kast heb liggen voor haar. Wil nu echt voor mooie kledingstukken gaan kijken. Een paar nette stelletjes. Zaterdag in Duitsland ook nog een erg leuke set gekocht 15 euro voor een broek en een jasje erop van roze denim. Ze heeft het gisteren al aangehad en het stond ontzettend stoer.
Vandaag de beurs ook nog weer in de gaten houden, heb er goede verwachtingen van. Vopak mag verkocht worden bij 34 euro, dan pak ik nog zo'n 60 euro winst. de rest van de portefeuille staat nu op ond 1600 verlies. Maar zag al wel dat eind deze maand en eind volgende maand er van diverse aandelen dividend wordt uitgekeerd. Moet dus ook weer niet te vroeg verkpen want deze uitkering wil ik zelf nog graag meepakken.
Nou ga eens even om me heen oprommelen en de bedden gald maken.
Wellicht tot later vandaag

1 opmerking:

Anoniem zei

In Duitsland zie je vaak Charitas-winkels.
Tweede hands kleding voor een prikkie!

Marja