woensdag 30 maart 2011

De beurs vandaag

Help, grote schrik vanmorgen, mijn aandelen Spijker waren bijna gehalveerd.
Snel gekeken en eht bleek dat er betalingsproblemen zijn geweest. Na een beetje gevolgd te hebben en mijn geld te zien verdampen, besloot ik toch de gok te wagen en er 550 stuks bij te kopen tegen 3,651. Na tien minuten kon ik deze weer kwijt voor 3,799 en heb ik dus 61,40 euro 'verdiend'
De andere aandelen die er al instonden houden natuurlijk een verlies, momenteel van meer dan 1000 euro, maar ben er nog niet aan toe om mijn verlies te nemen, dus dit geld zal wel even vast blijven zitten.
Zie nu dat ze al weer op 3,95 staan dus toch weer te vroeg verkocht, maar ja mijn verlies op de andere aandelen wordt nu wel minder.
Durf nu niet meer opnieuw aan te kopen, want moet natuurlijk wel weer met winst eruit kunnen en straks loopt het verlies alleen maar meer op.
Hou nu dus even de hand op de knip.

De kippen krijgen het steeds meer naar de zin, gisteren hadden we weer twee eitjes klaarliggen en net zat er ook al weer een op t nest, deze er toch maar even uitgejaagd daar ze anders geen eten heeft, omdat de anderen dan al het voer op hebben gepikt. Zal straks wel weer haar ei gaan leggen.
Ze hebben gisteren weer lekker in de tuin gescharrels. Ik sta een beetje in dubio daar ik aan de ene kant nu achterthuis een moestuin wil en aan de andere kant gun ik de kippen ook een scharreluurtje per dag. Maar als ze eenmaal buiten zijn hebben ze binnen no-time alle plantjes opgevreten. Heel vervelend dus. Nog maar eens even over bakkeleien met manlief. Die heeft echt zoiets van ik maak er één groot kippenhok van. HIj is helemaal verknocht aan die beestjes. (toch wel lekker zo'n stoere man met zo'n klein hartje.)

Gisteren heb ik mijn ouders uitgenodigd om bij mij te komen eten. Manlief kwam niet thuis en ik had een grote pan met stoofvlees en bedacht me dat ik dan liever met meer mensen gezellig aan tafel zit. Daarna ook niet meer veel gedaan. Heb besloten dat ik lekker van het lekkere weer wil genieten zolang het kan. Als het regent dan stort ik me misschien wel eens weer op t huishouden. Ben er toch niet één van de grote schoonmaak. De schuur is aan kant en de berging, ach als alles achter de deuren zit dan ziet het er best wel netjes uit. Wanneer we een keer zondag slecht weer hebben vraag ik wel of manlief me helpt met de keukenkastjes in en uitpakken.
Met zijn beiden gaat dat zoveel sneller. We hebben ons als doel gesteld elke twee weken de container vol aan de weg te kunnen zetten. Op deze wijze moet ons huis toch leger gaan worden. Het is vooral rommel waar je je aan blijft ergeren, maar die er al zolang ligt dat je er niet meer aan denkt dat het wellicht kan doorschuiven naar de prullenbak.
Bij alles denk ik dat kan die misschien nog wel gebruiken of dat zou daar evt nog wel goed voor zijn. Ik moet er echt mee ophouden daar ik geen einde krijg.

Heb ondertussen zelf gezellig twee paasbakjes gemaakt. Schoonmoeder heeft de wereld aan buxus in de tuin. Heb daar het groene geraamte mee gemaakt en verder hier de bomen in de buurt gesnoeid. Zag ent dat de eerste knopjes uit beginnen te komen. HAd vorige week een bos rozen gehaald en deze erin gezet, maar dat was niet zo'n succes ze zijn allemaal verdroogd. In één stukje heb ik een potje witte druifjes verwerkt. Dat staat wel lief en ze komen ook mooi uit. Maar eens kijken wellicht volgende week een bos chrysanten kopen en deze ipv de rozen erin steken. Staat toch wel feestelijk. Mag met een kwartiertje dochter weer uit school halen, ga dus afsluiten. Tot de volgende keer

Het is nu 18.00 uur. Heb vandaag nog een keer aandelen spyker aangekocht en verkocht, de totale winst is nu 96 euro geworden. Ga het afromen naar 100 euro en dan weer overmaken naar de hs rekening. Schiet toch allemaal lekker op zo. Morgen moet ik werken, maar met zo'n spannende beurs is de kans groot dat ik wel inlog en dat ik dan lekker de beurs een beetje in de gaten blijf houden met een schuin oog. Verwacht morgen niet weer van zulke klappers. maar het blijft leuk om toch anderhalve dag werken uit te sparen.:-)

2 opmerkingen:

Singelmam zei

Waarom niet beiden?
Ik wil ook een moestuin én kippen.
Dat los ik op door de moestuin hoger te plaatsen, dus van de grond af.

Anoniem zei

Mijn tuin heb ik ook in 2 delen gesplitst. Het ene deel voor mijn kippen en in het andere deel staan bloemen en planten. Let er alleen wel op dat als je dit ook wi doen je alles wel een stukje van het gaas afzet. Mijn kippen hadden op een gegeven moment door dat als ze tegen het gaas leunden en hun kop er door heen staken ze net bij mijn viooltjes konden die ik daar net 2 dasgen had staan. Dus snel alles opgeschoven. Tja ze eten echt alles op. Zelfs planten die stekels zoals mijn kruisbessenstruik als er verder niks is.