donderdag 6 januari 2011

De eerste winst van het nieuwe jaar

Het kriebelde vanmorgen.
Ondanks dat ik eigenlijk van mening ben dat ING nog verder gaat stijgen toch mijn winst gepakt. 32,50 euro in de knip. NIet slecht voor een dagje.Ook tkh goup staat klaar nu voor de verkoop en bij 19,30 worden ze verkocht. Mocht dit vandaag nog lukken dan heb ik vandaag al 70 euro in de pocket. Ga dit jaar niet alleen bijhouden wat er op mijn Hs rekening staat, maar ook hoeveel geld ik dit jaar met mijn aandelen verdien. De Hs rekening staat nu op 312 euro, daar zal mijn bank morgen de rente bijstorten en ik zal morgen mijn winst bijstorten, ook zal ik wanneer mijn salaris binnenkomt 100 euro overmaken, ipv de 12 euro maandelijks, omdat we door de extra aflossing nu al 100 euro per maand minder kwijt zijn. Ik ben er zo vreselijk blij mee. Al mijn familieleden die maar schimpen en zeggen dat ze nu en in het heden leven en het geld niet mee kunnen nemen in hun kist, het raakt me niet. Ik weet dat ik straks de lachende derde ben en mezelf in de luxe positie heb gemanouvreerd dat ik kan doen en laten wat ik wil.
We zorgen goed voor onszelf nu en later.
Ennuh heeft er al iemand zijn/haar bank gebeld? Denk eraan het kost je niets het kan je hooguit geld opleveren.....
Verder heb ik me gisteren in bed voorgenomen om dit jaar nog vaker anderen te gaan helpen of te verrassen. De wereld wordt er zoveel mooier door. Ik heb gisteren al de ouders van de neefjes en nichtjes gevraagd om het banknummer van hun kinderen, sparen is daar nog niet geleerd. Ik heb bedacht dat ik ze eens per maand een aantal vragen ga stellen mbt geld en bankzaken. Deze moeten ze dan opzoeken op de site van hun eigen bank. Als ze de vragen goed hebben beantwoord maak ik geld naar de spaarrekening over. Lijkt me een leuke deal. Het gaat niet om mega bedragen, maar 50 cent per goede vraag met een maximum van 5 vragen per maand of zo. Zo krijgen ze rekeningafschriften, zien ze hun saldo groeien en hopenlijk krijgen ze er dan zelf ook plezier in.
Want plezier dat kun je hebben als je je zaken goed op orde hebt.
Hoe ouder ze worden hoe moeilijker de vragen, heb al bedacht dat een kind van 11 toch een uitje moet kunnen plannen met een bepaald budget. Hoe creatiever ze worden des te leuker. Kunnen de papa's en mama's gelijk ook wat van leren....Haha.
Wanneer ik uit de lappenmand ben ga ik lekker weer uitdelen, appeltaarten bakken voor mensen die het wat minder hebben en dat soort zaken.
Mooie bijkomstigheid van deze griep is dat ik 5 kilo ben afgevallen, lekker begin in het nieuwe jaar, kan er nog wel 25 missen dus wellicht ook een goed voornemen om nu maar door te zetten, het begin is er.
Gisteren trouwens naar de afvallers XXL gekeken, had alle vragen goed. Ik weet dus hoe het werkt, maar als emo eter en geelligheidsdier, waarbij gezelligheid voor mij gepaard gaat met lekker etene en drinken is het niet makkelijk. HEb gister wel besloten dat mijn laatste saucijzenbroodje naar binnen is gegaan. Als ik daar een uur voor moet wandelen laat dan maar. Eerlijkheidshalve eet ik er vaak twee achter elkaar op....Ik ben nog aan het twijfelen over een abonnement in de sportschool, ik HAAT sporten en al helemaal te midden van afgetrainde lijven...
nou tot horens ....

3 opmerkingen:

Bespaarmama zei

Knap zoals je dat doet met die aandelen (lijkt me best verslavend trouwens)! Misschien wanneer we wat meer geld over hebben, dat ik me er dan ook eens in ga verdiepen!

Wat een leuk idee met die vragen voor je neefjes en nichtjes! Lijkt me ook wel wat voor mijn dochtertje! Alhoewel.. ik verkoop wel eens kleding van haar via marktplaats en de opbrengst hiervan mag in haar spaarpot! Na de eerste verkoop had ze een uurtje later haar hele kledingkast geplunderd, dat kon ook allemaal wel verkocht worden! ;)

nieuwelevensstijl zei

Ik heb het programma gisteren ook gezien op sbs6.
ja heftig he om te horen dat 1 saucijsbroodje zolang lopen is. Ik ben zelf niet dol op saucijs, wel op chocola, maar dat zal ook wel flink wandelen zijn als ik het zo inschat :-)
NLS

Schuldenaar zei

Wat een goed idee van je om op die manier je familie bewuster te maken over het omgaan met geld.
Heb jij toevallig ook help mijn kind is te dik gezien?
Dat vond ik ook erg schokkend hoor.
Kan als moeder eigenlijk ook niet bevatten dat je je kind zo dik laat worden!

Liefs Schuldenaar!