zaterdag 18 december 2010

Gewinkeld

We hebben vandaag gewinkeld en schandalig veel voor ons doen uitgegeven.
We wilden voor een jurk voor dochter naar de stad, daar aangekomen kwamen we eerst langs een schoenewinkel waar ze ook voor kinderen goede leren schoenen hebben, kortingen tot 75%, mijn dochter heeft nog één paar laarzen en die zijn niet al te best meer, nu twee paar nieuwe erbij. Wat ik wel vreemd vond is dat we haar voeten hebben laten opmeten en er toen maat 28 uitkwam, laarzen in die maat konden echter totaal niet dicht bij haar kuiten terwijl madame spillebenen heeft, maat 29 kag niet in het rek en toen we maat 30 aanpasten gaf dochter aan dat ze goed zaten. Bij één paar leek het ons ook goed na inleg van een extra zooltje, het andere paar is nog iets te groot, maar hebben we wel alvast meegenomen, omdat je voor 25 euro nergens anders goeie leren laarzen met een goede niet te gladde zool kunt vinden, ze groeit er vanzelf in en de schoenen zouden ook evt in hte voorjaar danwel frisse zomerdag gedragen kunnen worden. Schade 48 euro, incl zooltje en onderhoudsmiddel.
We hebben onze weg vervolgd, thuis 's morgens een broodje gegeten, maar tegen half twaalf had madame een zere buik van de honger, we zijn naar la marche gegaan, drie chocomelk met slagroom en een half uurtje later ook nog twee broodjes hamburger, schade zo'n 25 euro. Oeps.
Vervolgens had madame geen zin meer, maar we zijn nog bij de kinderkleding wezen kijken naar een leuke jurk voor haar. Daar aangekomen bleek het allemaal al lekker afgeprijsd, dus wat leuks uitgezocht en toen, drama, kleren passen met een 4 jarige die alleen maar oog voor zichzelf in de spiegel heeft, kan men daar niet iets op vinden? Na een aantal keren van de maat te zijn gewisseld, jurk te groot, tshirt veel te groot, ze zal toch niet krimpen, dan eindelijk de juiste setjes bij elkaar, schade rond de vijftig euro, jurk, legging, vestje en 4 shirts.
Vervolgens de winkelstraat weer ingedoken, had zelf ook nog wel de behoefte aan een nieuw setje, bij miss etam uitstekend geslaagd, broek, shirt, riem en een legging voor 50 euro. Nog even gekeken voor madame bij de H & M, daar hing dochters droomjurk, roze veloers met een rode en oranje bloem erop, mijn mening superlelijk en we hebben haar dan ook maar gauw verteld dat haar maat er niet bij hing. NOg wel een legging, shirt en een haarborstel voor d'r meegenomen. op de terugweg nog een leegverkoop waar ik zowaar een badpak in mijn maat heb kunnen vinden voor 37,50, een speedo voor het einde van het geld. O, ja voor manlief hebben we nog een geurtje gekocht voor 35 euro, was in de aanbieding bij de etos, achteraf voel ik me genept, wat de reclame is dat ie van 52 euro voor 35 is, maar op het prijsstickertje achterop stond 40 euro, nou ja is wel vijf verdiend laat ik ook niet klagen en manlief heeft twee geuren en deze was toevallig bijna op.
Bij de parkeergarage aangekomen 10 euro, schrok me beroerd voor het parkeergeld. Al met al een schandalig dure dag voor ons, maar dit komt ook hooguit twee keer per jaar voor dat we zo los gaan hoor, anders heb ik veel eerder de hand op de knip.
Op de terugweg nog wel even langs mijn zwager gereden die mijn haar er voor niets weer heeft afgehaald, had me een bos en was er nodig weer aan toe. Ben nu bijan kerstklaar.
Mag trouwens binnenkort gratis mijn haar kleuren via buzzer, laat jullie nog horen hoe het bevalt. Een schuim op jouw haar afgestemd, klinkt erg goed, wil al heel lang weer terug naar mijn oude blonde kleur, maar weet niet goed welke kleur te kiezen, nu aan de hand van voorbeeleden de juiste kleur bij mijn haar gezocht, nu nog hopen dat ie in t echt net zo mooi is.
Allemaal een fijn en rustig weekend toegewenst en doe kalm aan als je eruit moet, het is verraderlijk glad op de weg. Al kan dat ook liggen aan onze gemeente waar zo goed als niet gestrooid wordt momenteel.

3 opmerkingen:

nieuwe levensstijl zei

Dat van dat passen herken ik :-). dochterlief heeft bij mij ook veel meer aandacht voor de spiegel dan voor het effectief passen van de kleding. Pff. Vraagt zeer veel geduld van de mama :-)

nieuwe levensstijl zei

Trouwens, klinkt wel als een hele gezellige dag.

'Natuurlijk Zuinig' zei

Klinkt inderdaad als een gezellige dag.
En als je inderdaad zo weinig doet,...
Trouwens voor wat je allemaal gekocht hebt, klinkt het niet erg duur.
Maar van dat parkeergeld zou ik ook schrikken!
Groetjes en fijne dagen!
NZ