maandag 8 november 2010

Terug van weg geweest

We zijn weer thuis en hebben een heerlijk weekend gehad.
Dit weekend kregen we kado van mijn ouders, alvast voor Sinterklaas.
Onze oude buren die in de schuldsamering zitten mochten mee.
Het was een heerlijk weekend. Mijn man en ik besloten dat we ons bezwaard zouden voelen, als we winkel in en uit liepen zonder dat zij de mogelijkheid hadden om iets te kopen en hebben hun dus zakgeld gegeven. Zij hebben vorige week voor ons opgepast, normaal gebeurd dit zonder te betalen, maar nu hebben we daar dus zogenaamd voor betaald. Ze voelden zioh anders te bezwaard als ze helemaal niet konden bijdragen.
We zijn vrijdagmiddag, nadat we tussen de middag vast warm hadden gegeten, afgereisd.
Eerst zijn we langs de kringloop in Oldenzaal gegaan, ik had in de blog van Charmaine, van Vallen en Opstaan, gelezen dat er een mooie kringloop was.en dat was absoluut niet gelogen. Wat een prijzen ook. Een bank voor 32,50 euro en een stel voor ongeveer 50 euro. Ik heb een mooi vest kunnen kopen voor vijf euro.
Het mooie was dat ik hem vorige week nog bij miss etam in een andere kleur heb gepast, maar hem toen nog wat aan de dure kant vond. Nu had ik een grijze voor vijf euro en hoefde ik er dus niet echt meer over na te denken.

We hebben na aankomst op het park lekker koffie gedronken in ons huisje en hebben de bedden opgemaakt. We nemen altijd zelf ons beddengoed mee, ik had het nu zo van hebed afgetrokken en heb zondag alles lekker gewassen en gedroogd in het huisje. We hadden namelijk een luxe huisje waar een wasmachine en droger inzat. We zorgen dus altijd dat we alles schoon en gewassen weer mee naar huis nemen, scheelt thuis weer in de kosten haha.
Daarna zijn we naar de supermarkt gegaan om wat eten op te halen. Drinken hebben we van huis meegenomen, omdat het me de vorige keer niet echt beviel met die statiegeldflessen. Je houdt altijd flessen over en blijft dan met het statiegeld zitten.
's Avonds hebben we ons met zijn allen vermaakt met de sauna en het bad. Heerlijk loom wordt je daarvan.
Zaterdag hebben we eerst rustig aan gedaan, lekker koffie gedronken en tegen een uur of elf zijn we naar Nordhorn geweest, daar heerlijk gestruind door de winkels. Ik heb voor dochter twee shirts gehaald bij de Kik, dat is vergelijkbaar met de wibra hier. Ik betaalde 2 euro per shirt.
Vervolgens nog een grote supermarkt ingelopen, zo één waar je ook kleding en schoenen kunt kopen.
Moeder en ik hebben allebei een paar laarzen van Rieker gekocht. Hier kosten die ongeveer 100 euro per stuk, daar waren we voor vijftig euro mooi klaar. Het zijn laarzen met antistress zool. Ik heb een erg brede voet en kan niet makkelijk slagen, maar hier dus wel. De antistress zool voorkomt zere voeten na een dag lopen. Die van mij zijn gevoerd met wol en dus lekker warm.
's Avonds had ik voor de vrouwen een lekker gezichtsmaskertje gekocht, mijn moeder en de buurvrouw heb ik geholpen met het insmeren. Zij bleken met één verpakking toe te kunnen. Het mooie was dat je 's Avonds gelijk resultaat zag. Mijn moeder had al heel lang last van een meeeter in haar wang die er maar niet uitwilde en een gerstekorrel. De gerstekorrel was nadien weg zonder extra hulp. En toen mijn moeder over haar meeeter wreef gaf ze aan dat het wel leek of deze naar boven was gekomen. Ik kon hem nu ook zo pakken, terwijl ik me er al wel drie jaar aan stoorde en elke keer hem net niet helemaal kon krijgen.
De buurvrouw had een hele pokkelige huid, ze rookt en had allemaal kleine bultjes. Na het masker was de huis egaal glad. Ze gaf zelf ook aan dat ze nog nooit zo'n gladde huid had gehad.

Zondag hebben we lekker met zijn allen gezwommen en na afloop hebben we met zijn allen gegourmet. Ik vind dit altijd reuze leuk en lekker, maar het nadeel dat je ramen en je gordijnen ook supervet worden.
We hebben het nu met de deur open in het huisje gedaan. Tegelvloer is makkelijk te reinigen daar. We hebben tevens al onze was gewassen, hadden een luxe huisje met wasmachine en droger. Beddengoed had ik thuis dus van ons eigen bed afgetrokken zodat ik het daar lekker kon wassen, ja in sommige dingen ben ik erg zuinig. De enige was die nog mee naar huis moest was het ondergoed van vanmorgen en de dweil, vaatdoek en de theedoek.
Ik ben vroeg op bed gaan liggen met de bedoeling te genieten van mijn boek, maar mijn ogen werden al snel zwaar, omdat ik net van tevoren nog in de sauna was gegaan.

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan en hebben het laatste in de auto gepakt. Zijn nog even vroeg naar de container gelopen om te dumpter diven, haha.
Hadden voor 12,50 euro aan statiegeld, dit lag zo bovenop los in de container, verder hadden we nog een dicht pak met koffiepads, twee zakken appels. Een doosje bonbons waar het folie ook nog omheen zat.Volle zakken chips en snoep. Snap niet dat mensen dat dan niet gewoon weer mee naar huis nemen. Verder hadden we twee mooie badlakens, en nog een nieuwe waar het kaartje nog aanzat. Drie tshirts, vier paar sokken en gastendoekjes, theedoeken, vaatdoeken en dweilen. Alles vanmorgen nog even uitgewassen in de wasmachine en nog gedroogd.
Zaterdag in Nordhorn vonden we een wollig jasje wat al even buiten had gelegen, het zat helemaal onder het natgeworden zand.
We hebben het op de terugweg maar opgepakt en meegenomen. Deze hebben we ook voorzichtig uitgewassen en is hartstikken mooi geworden.
Mijn moeder en ik hebben vanmorgen wel tegen elkaar gezegd, als je alle containers na had gekeken had je waarschijnlijk een gratis vakantie gehad.
We hebben namelijk geboekt met kruidvatkorting.:-)
Uiteindelijk als je al onze gejutte spullen meerekend hebben we nu alsnog bijna gratis vakantie gevierd. Haha.

Nu maken we ons op voor onze vakantie naar Turkije, haha hoezo verwend, daar hopen we wat mooie kleding in te slaan voor weinig. Ga sowieso voor Bjorn Borg ondergoed voor man.

Ik heb voordat we op vakantie gingen nog met de bank gebeld, we gaan nog eens 15000 op de spaarpolis storten, dat scheelt ons 100 euro in de maand aan premie, dat bedrag wordt door de rente uiteindelijk 48600 in 28 jaar tijd. Niet gek dus. Nadeel is wel dat we dan nog weinig spaargeld op de bank hebben. We willen nog graag rolluiken om het hele huis en willen nog graag een tuinhuisje. Gaan daar dus daarna voor sparen. Heb net alweer 500 euro op de spaarrekening bijgeboekt. Er staat nu niet veel op de betaalrekening, maar dat houdt me extra scherp bij het boodschappen doen.
De vakantie in Turkije heb ik voor mijn moeder die ook meegaat voorgeschoten, dit geld wordt daar ons zakgeld.
Npu nu struin ik even langs de andere bloggers voordat ik mijn benen op de bank gooi.
Fijne avond, Geldover

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo wat klinkt dat heerlijk consuminderig. Ik word er helemaal hebberig van. Ik geniet ook zo van het shoppen in Duitsland en Nordhorn is een heel leuke plaats. het klinkt als een heel geslaagd weekend.Gr. LZV

nieuwe levensstijl zei

Nou zeg, nog nooit van gehoord, dumpter diven! Je hebt het dan gewoon over de containers op het park zelf? En dat de mensen allemaal nog dichtgepakte spullen erin gooien en statiegeld flessen!! Nou, er gaat een wereld voor mij open :-)

groetjes,
nieuwelevensstijl